1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bitlis’te Gazze’ye destek yürüyüşü yapıldı
Bitlis’te Gazze’ye destek yürüyüşü yapıldı

Bitlis’te Gazze’ye destek yürüyüşü yapıldı

Bitlis Filistin Dayanışma Platformu Gazze’deki soykırıma karşı çıkmak  ve direnişe destek amaçlı yürüyüş  ve basın açıklaması düzenledi.

01 Haziran 2024 Cumartesi 21:52A+A-

Bitlis Filistin Dayanışma Platformu tarafından  yapılan çağrıya Bitlis ve ilçelerinden bir çok STK temsilcilerinin yanı sıra  vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın olduğu programa katılanlar Müftülük camii önünde buluşarak Mevlana parkına yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe atlı birliklerin katılması programa ayrı bir renk kattı. Yürüyüş boyunca “Oluk oluk kan aksa Kurtulacak el Aksa”, “Birruh biddem nefdike Ya Aksa”, “Aksa tufanı siyonizmi yenecek”, “Hamas'a selam direnişe devam”, “Vur vur Kassam vur İsrail'e vur”, “Cenk Cihat Şehadet”, “Fırat'tan Gazze'ye direnişe bin selam”, “Muhammed’in ordusu zalimlerin korkusu”, “Ya Allah bismillah Allahuekber”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyke Ya Aksa”, “Kahrolsun İsrail – Kahrolsun Amerika”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Nehirden denize özgür Filistin” sloganları atıldı.

Kalabalık daha sonra Mevlana parkına gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından  önce Kur’an-ı Kerim okundu.

Programa Bitlis Eren üniversitesinden İbrahim Barca selamlama konuşması yaparak  ve siyonizm tarihi ile ilgili kısa bilgi verdi.

Daha sonra Bitlis Eren üniversitesi hocalarından  Nurullah Ivren söz alarak Gazze direnişin öneminden bahsetti.

“Yaklaşık sekiz aydir abluka altında olan Gazze halkı sadece Allaha güvenerek katil israile karşı şanlı bir direniş yapıyor. Dunyanin gözü önünde soykırıma uğrayan Gazze halkı Allahtan başka kimseye boyun  eğmiyor. Bizler her bugün Bitlisten bu onurlu halkı selamlamak ve onların yanında olduğumuzu göstermek için  alanlardayiz. Filistin özgür olana dek alanları boş birakmacagiz.” dedi.

Daha sonra basın açıklamasını Diyanet-Sen başkanı Behzat Durak okudu.

img-20240601-wa0030.jpg

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNI:

Değerli Filistin Gönüllüleri ve değerli basın mensupları, kıymetli katılımcılar;

Sözüme âlimlerimiz tarafından Filistin mücadelesi için verilen fetvadan bir bölüm ile başlamak isterim; “Gazze’yi desteklememek cihaddan kaçmaktır. Siyonistlerin Kudüs, Aksa ve Filistin’e yönelik saldırıları Müslümanların savunma cihadı yapmasını gerektirmektedir. Müslüman halkın elinden geldiğince seferber olması, elindeki tüm imkânlarla düşmana saldırması veya düşmanın ve destekçilerinin elçiliklerine giderek protesto etmesi farzdır”

Bu cihetle bu gün ve şu saatte buradayız. Sekiz ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan Siyonist İsrail rejimi dün gece yeni bir caniliğe imza atmış ve başarısızlıklarını, verdiği kayıpları, esir edilen askerlerini unutturmak, dünya gündeminden uzak tutmak için Refah’ta onlarca Filistinliyi bombalarla yakarak şehit etmiştir. İslam ülkelerinin liderlerinin sessizliğinden aldığı cesaretle

Siyonistler, insanlıktan uzak bir halde terör saldırılarını sürdürürken gerçekleşen bu son saldırı sözün bittiği yer olmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalayan Siyonistler ’in anlayacağı tek dilin güç olduğu da net bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. UNRW yi terör listesine almak sureti ile yardım kuruluşlarının Gazze’ye- Refaha girişini engellemeye hazırlanan İşgalci rejim, yapacağı katliamlar için haber vermektedir. Eğer durdurulamazlarsa daha büyük katliamlarla Gazze halkını açlığa mahkûm etmeye hazırlanmaktadır. Sekiz ayı aşkın bir süredir Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteği Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesidir. Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve şiddetin harekete geçmeden sadece dua ile durdurulamadığı ortadadır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İslam ülkelerinin aciz liderleridir. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi İsrail rejimine karşı vahdet ruhunu kuşanıp İslam Barış Gücü’nü oluşturmayanlardır. Bugün içerisinde bulunduğumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayır cayır yanarken İsrail rejiminin üzerine kâbus olamayan İslam ülkelerinin idarecileridir.

Ey İslam ülkelerinin liderleri; Allah’tan korkun, İslam’ın izzetine sarılın, dinimizin emirlerini kuşanın. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yanıyor ve sizin etkisizliğiniz yüzünden Gazzeli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor.

Değerli katılımcılar, Filistinli kardeşlerimiz bugün insanlık dramının en acısını yaşıyor ve sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödüyor.

Öyle ki; Filistin direnişi bugün sadece kendi topraklarını koruma yahut özgürleştirme maksadıyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde Siyonistlerin yarınki hedefleri Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Türkiye halkı Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındadır. Anadolu insanı bugün Filistin direnişinin ta kendisidir. İdarecilerimizden de aynı duruşu beklemekteyiz. Ticarette hülle yapan anlayıştan, suni gündemlerle Gazze gündemini örtmeye çalışan narkozlama anlayışından, mazlumları sokak köpekleri kadar gündemine almayan sahte hak savunucularından, Gazzeyi toprak meselesi ya da arapların meselesi olarak gören hastalıklı anlayıştan, ve ikiyüzlü kadın ve çocuk hakları savunucularından beriyiz. Rabbim bizleri affetsin, bizleri gaflette olanlardan yazmasın.

img-20240601-wa0029.jpg

Basın açıklamasından sonra dua edildi.

Dua metni:

Allah'a hamd ve Resulüne salat ve selam olsun

Allaha  canını satanlara selam olsun Kudüs'ün cengaverenlerine  selam olsun Dünyayı ellerinin tersiyle iterek şehadeti tercih edenlere selam olsun

Kassamin  mücahitlere selam olsun

Dünyanın maskesini düşürenlere selam olsun

İzzeti tercih edip zilleti  düşmeyenlere edenlere selam olsun

Anaların Doğurduğu Erlere selam olsun

Allah'ım yolunda can veren  Gazzeli kardeşlerimize yardım et.

Gazzeli kardeşlerimizin yurtlarını ve  yuvalarını cehenneme çeviren azgın İşgalci ve  İstilacı siyonist Yahudilerin nefesini kes. Parçalanan mahsun yavrulara ,enkaz altında yardımsız kalan canlara  acı verenleri kahret.

Allah'ım cihad aşkımızı yeniden canlandır.. Allah'ım gaflet uykusuna kalan insanlığa uyanmayı, senin dinini hakim kılmayı bizlere nasip eyle .

Allah'ım Avrupa'nın da Amerika'nın üniversitelerinden sokaklarından yükselen tekbir bir seslerini İslam güneşin doğuşuna vesile kıl.

Allah'ım ümmetin Yiğit evlatlarına zafer nasip eyle

Allah'ım bu kadar bedelden sonra senden yakın bir zafer istiyoruz nusretini bizlere gönder

Allah'ım dünyaya cesareti, cihadı canını ve malını Allah'a satmayı ögreten Gazzeli kardeşlerimize güç ve zafer nasip et

Allah'ım  zalimleri dagit.

Müslümanların korkusunu zalimlerin yüreklerine işle.

Allah'ım havadan denizden ve  karadan zalimlerin  güçlerini yerle yeksan  eyle .

Ey Allahım

iman şehri ve cihad ehli   olan Gazzeyi muzaffer eyle.

Yarabbi bu şehri yiğitlere vatan siyonistlere sana mezar eyle

Yarabbi İsrail ,Amerika ve Avrupa'nın yıkılışını bizlere nasip etsin

Mescidi Aksaya özgürlüğü ve  bizlere özgür Kudüsu görmeyi   İslam ümmetine i nasip eyle

img-20240601-wa0023.jpg

Program Mevlana parkında  açılan Gazze konulu resim sergisinin gezilmesinden sonra son buldu.

img-20240601-wa0014.jpg

img-20240601-wa0041.jpg

img-20240601-wa0028.jpg

img-20240601-wa0045.jpg

img-20240601-wa0050.jpg

img-20240601-wa0047.jpg

img-20240601-wa0010.jpg

img-20240601-wa0024.jpg

img-20240601-wa0019.jpg

img-20240601-wa0018.jpg

img-20240601-wa0042.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum