1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bitlis’te Duyarlı Öğretmenlerden Köy Okullarına Yardım
Bitlis’te Duyarlı Öğretmenlerden Köy Okullarına Yardım

Bitlis’te Duyarlı Öğretmenlerden Köy Okullarına Yardım

Bitlis’te görev yapan matematik öğretmenleri koy okullarında okuyan öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı.

26 Aralık 2017 Salı 13:01A+A-

Bitlis’te görev yapan matematik öğretmenleri "bir kalem bir defter istiyorum " adıyla bir kampanya başlattı. Bu kampanya kısa sürede yurt genelinde ses verdi. Birçok ilden bu kampanyaya kırtasiye yardımı yapıldı. Tatvan Selahaddin Eyyubi ortaokulunda matematik öğretmeni Sinan Kıranşal kampanya hakkında şunları söyledi:

"Bitlis’te matematik öğretmeni olarak görev yapan 25 öğretmen arkadaşlarla bu kampanyayı başlattık. Köyde okuyan çocuklara dikkat çekmek ve onlara destek olmak amacıyla ‘bir kalem bir defter istiyorum’ adıyla bir kampanya başlattık. Yaklaşık iki ay süren bu kampanyaya Türkiye genelinde destekler geldi. Özellikle Antalya, İstanbul, Batman, Manisa ve birçok ilden yardımlar geldi. Özellikle Antalya milli eğitim Müdürlüğü, Bitlisli is adamı Celal Vecel'in bu kampanyada katkıları çok oldu. Bunun için kendilerine öğretmenler ve öğrenciler adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kıranşal, gelen yardımları bugün Tatvan merkeze bağlı köylere Tatvan Gençlik Merkezi çalışanlarıyla birlikte yardımları dağıttıklarını söyledi. Kalan yardımları Bitlis merkez köyleri ile Ahlat, Mutki, Norsin ilçe merkezine bağlı köylere götürüleceğini ve bu kampanyada yaklaşık 25 ile 30 koy okuluna yardımları teslim edeceğini belirtti.

Bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT