1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Birbirimizle boğuşmaktan vazgeçelim!
Birbirimizle boğuşmaktan vazgeçelim!

Birbirimizle boğuşmaktan vazgeçelim!

Mehmed Göktaş, özellikle sosyal platformlarda Müslümanların birbirine karşı tartışma üslubuna dikkat etmese gerektiğini ifade ediyor.

21 Ağustos 2024 Çarşamba 11:00A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

En iyisi, en kolayı birbirimizle boğuşmak

“Mademki kâfirlere ve zalimlere karşı hiç bir şey yapamıyoruz, en iyisi biz de birbirimizle dövüşelim, birbirimizle kavga edelim” demiş gibi bir halimiz var. Öyle ya, boş duranı Allah sevmez.

“Bugün ne yazayım veya bu akşamki sohbetimin konusu ne olsun?” diye düşünmeye başladığımda aklıma ilk gelen şey birilerini eleştirmek, Müslümanlar arası kavgaya bir noktadan katılıvermek oluyor.

Öyle ya, bugünün gündemi ne olabilir diye sanal aleme şöyle bir girdiğimizde kendimizi Müslümanların birbirleriyle kavgası arasında buluyoruz.

Laf aramızda hani böylesi hem çok kolay hem de kazançlı bir şey. Böylece bizim camiadan olmayan o rakiplerimizi yenilgiye uğratmış oluyoruz ve onların yerine kendimiz öne çıkıp kolay yoldan kahraman oluyoruz. Kazanmanın, kahraman olmanın bundan daha kestirme yolu olabilir mi?

Peki, yarın Allah bu yaptıklarımızı sorduğunda, küfür dünyasının dört bir yandan üzerimize çullandığı bir günde niçin bizim bir birimizle boğuştuğumuzun sebebini sorduğunda ne diyeceğiz? Oo hoo, ondan kolay ne var; “Ya Rabbi, asıl kâfirler ve münafıklar onlardı, biz de onlarla boğuşmayı daha uygun gördük” deriz vesselam. Ne dersiniz, böyle diyerek kurtulabilir miyiz?

Galiba öyle zannediyoruz ki sanal dünyaya şöyle bir göz atın, hocalarımızın, yazan çizenlerimizin bir birlerini kırıp geçirdiğini göreceksiniz.

İşin daha acı tarafı, futbol taraftarlığı gibi bu boğuşmanın taraflarının da oluştuğunu göreceksiniz; Statlardan yükselen “gool” çığlığı gibi bu hocalarımızın ve yazarlarımızın rakiplerine yaptıkları salvolarda sanal dünyadaki tezahüratlarını veya yuhalamalarını göreceksiniz.

Evet, mademki küfür dünyasıyla savaşamıyoruz, bize çok zor geliyor, o halde biz de kolay olanı yaparız.

Başkalarının, özellikle kendi grubumuzun dışındaki Müslümanların erdemlerini ve hayırlı çalışmalarını görebilmek, onlarla sevinmek ve dile getirebilmek ne kadar zor bir şeymiş, bir türlü yapamıyoruz. Bunu yaptığımızda kaybedeceğimizi, küçüleceğimizi, bizim yerimize onları yüceltmiş olacağımızı mı zannediyoruz?

Rabbim yâr ve yardımcımız olsun!

HABERE YORUM KAT