1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir ‘traji-komik inkılap' mâcerası..
Bir ‘traji-komik inkılap' mâcerası..

Bir ‘traji-komik inkılap' mâcerası..

​​​​​​​Kastamonu'da, halka, 'Efendiler buna şapka denir.. 'Şapka giymek', adam olmak demektir..' diyerek yapılan 'inkilap' denilen zecrî uygulamaya karşı çıktıkları için 'dâr'a çekilenlerin sayılarının hâlâ bilinmediğini hatırlıyor muyuz?

26 Ağustos 2024 Pazartesi 19:47A+A-

Selahaddin E. Çakırgil’in yazısı:

Sibel Eraslan Hanımefendi'nin Star'daki dünkü yazısını okumayanlar varsa, okumalarını tavsiye ederim. Çünkü, son yüzyılda bizim Müslüman toplumumuza, (burada inkılab değil) -inkilap veya devrim adına zorla kabul ettirilen jakobenist / tepeden inmeci ve de en traji-komik sosyal travmalardan birisi olan 'şapka inkilabı'nın yıldönümü dolayısıyla Kastamonu'da tertip olunan görkemli resmî törenlere değiniyordu, tabiatiyle eseflenerek..

'Traji-komik' çünkü, hem trajik/ yürekler parçalayıcı, ve hem de başlara zorla bir şapka girdirmek için binlerce kelleyi uçurmak komikliği ve hattâ mantıksızlığı..

Ve bazı AK Parti m.vekilleri de katılmış o 'kutlama' törenlerine!!.

Dün, Tayyib Bey'i, Bitlis'te konuşurken dinledim de, 'Eski Türkiye'ye aid, zora dayalı her ne varsa, onların artık yok edildiğini' ve (...) 'Vatanımıza yönelik senaryoların yırtıp atılarak yola devam edildiğini' bildiriyordu. O sözleri dinlerken, Sibel Hanım'ın yazısında çizdiği, geçmişe aid tablo gözlerimin önüne geliverdi. Tayyib Bey'in o programdan haberi var mıydı, bilmiyorum..

Yazının Devamı >>>