1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Binance'a milyar dolarlık Filistin boykotu
Binance'a milyar dolarlık Filistin boykotu

Binance'a milyar dolarlık Filistin boykotu

Siyonist İsrail'in isteğiyle Filistinlilere ait hesapları kapatan Binance, dünya genelinde boykotun hedefi oldu.

29 Ağustos 2024 Perşembe 19:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün sosyal medyada ortaya çıkan haberlere göre siyonist rejimin talebi doğrultusunda Filisitinli hesaplara el koyan kripto para borsası Binance, dünya genelinde boykotun hedefi haline geldi.

Bir gün içerisinde kullanıcılar yaklaşık olarak 2,7 milyar dolara tekabül eden kripto parayı Binance hesaplarından çektiler.

Çekilen toplam tutar borsa hacminin yaklaşık yüzde 7'sine tekabül ediyor.

Dün ortaya çıkan haberlerde, Kripto para devi Binance, başka bir kripto para platformunun kurucusu Ray Youssef'in iddiasına göre, İsrail'in talebi ile Filistinlilerin hesaplarına el koyduğunu ifade etmişti.

Youssef Twitter'da yaptığı açıklamada "Binance, IDF'nin talebi doğrultusunda tüm Filistinlilerin fonlarına el koydu. Fonları iade etmeyi reddediyorlar. Tüm itirazlar reddedildi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Binance ise iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek "Bazı yanlış beyanlar olduğunu ve sadece yasadışı fonlarla bağlantılı sınırlı sayıda kullanıcı hesabının işlem yapmaktan etkilendiğini" iddia etti.

Binance "yasadışı fonlar" meselesini ise açıklığa kavuşturmadı. Bilindiği üzere siyonist çete nazarında zaten 7'den 70'e tüm Filistinliler ve hatta Filistin'i öyle ya da böyle destekleyenler illegal insanlar. Bu durumda "yasadışı" ne anlam ifade ediyor hala merak konusu.

HABERE YORUM KAT