1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da son bir haftada 93 direniş eylemi gerçekleştirildi
Batı Şeria'da son bir haftada 93 direniş eylemi gerçekleştirildi

Batı Şeria'da son bir haftada 93 direniş eylemi gerçekleştirildi

Geçtiğimiz hafta boyunca Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te devam eden direniş operasyonları, Aksa Tufanı'nın bir parçası olarak devam ederken işgalcilerden 4 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

20 Eylül 2024 Cuma 20:15A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre 13-19 Eylül tarihleri arasında işgal güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda 13 Filistinli şehit edilirken, Filistin direnişi tarafından da işgal güçlerine karşı 93 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Bu eylemlerin 16'sının silahlı saldırı ve direnişçilerle işgal askerleri arasında silahlı çatışma, birinin de kahramanca bıçaklama operasyonu olduğunu belirtildi.

Direnişçiler, yerleşimci teröristlerin Filistinlilere ve mülklerine yönelik altı saldırısına karşı koymanın yanı sıra Batı Şeria şehirlerine ve mülteci kamplarına yönelik olarak tekrarlanan işgal saldırılarına verdikleri cevaplar çerçevesinde 11 noktada patlayıcı patlatmayı başardı.

Direniş eylemleri bir yerleşimci aracının hasar görmesine ve başka bir aracın yanmasına neden olurken, işgal güçleriyle 47 noktada molotof kokteyli ve havai fişek atılması da dahil olmak üzere şiddetli çatışmalar yaşandı.

Geçtiğimiz hafta içinde, işgal rejiminin haksızlıklarını ve Gazze Şeridi halkına karşı bir yıla yakın süredir sürdürdüğü soykırım savaşını protesto amacıyla dokuz halk gösterisi düzenlendi.

Filistin resmi kurumlarına göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşına paralel olarak, İsrail işgal ordusu mensupları ve yerleşimciler Batı Şeria ve Kudüs'te de, 707 Filistinlinin şehit edilmesi, yaklaşık 5.700 kişinin yaralanması ve 10.800'den fazla kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan saldırılar ve baskınlar gerçekleştirdiler.

  

HABERE YORUM KAT