1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria’da direniş artarak devam ediyor!
Batı Şeria’da direniş artarak devam ediyor!

Batı Şeria’da direniş artarak devam ediyor!

Gazze’de katliama ara vermeyen işgalci İsrail, Batı Şeria’da güçlenerek artan direniş karşısında daha büyük saldırılar yapıyor.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 23:47A+A-

Yahya Fırat/HAKSÖZ-HABER

Siyonistlerin Gazze’de icra ettiği katliamlar sürerken Filistin topraklarında direniş de artarak devam ediyor. Direnişin tüm gücüyle sürdüğü yerlerden biri de Batı Şeria. 

Aksa Tufanı operasyonun başladığı günden bu yana mücahitler Gazze’de olduğu gibi Batı Şeria’da da Siyonist orduya karşı canını ortaya koyarak direnişi büyüttü.

İşgal güçleri, özellikle Cenin ve Tulkerim mülteci kamplarına girmekte zorluk çekiyor. Siyonistler buralara her girdiğinde kayıplar vererek geri çekiliyor. 

Batı Şeria’nın birçok bölgesine girmekte zorlanan işgalciler, havadan şehirleri bombalayarak savunmasız Filistinlileri şehit ediyor.

Direniş dolayısıyla güçlerinin yüzde 20’sini Batı Şeria’ya sevk eden işgalci İsrail yeni mevziler açmak zorunda kalırken, Gazze ise Batı Şeria sayesinde bir nebze de olsa rahat nefes alabiliyor. Çünkü bu sayede işgalciler güçlerinin tamamını Gazze’ye sevk edemiyor.

Batı Şeria’da direnen Müslümanların mücadelesi hayli zorlu. Çünkü hem işgalci orduya hem de sayıları 730 bini bulan “yerleşimci” siyonistlere karşı mücadele veriliyor.

Gazze, Batı Şeria’daki direnişi arttırdı. Ancak tüm dünya Gazze’deki katliama odaklanmışken Siyonistler ise Batı Şeria’da zulmü artırdı. İstedikleri tam olarak böyle bir şey. Görmezden gelinen zulüm sayesinde Batı Şeria’da sessiz bir katliam gerçekleştiriyorlar. 

ABD ve Mahmud Abbas yönetimi, Batı Şeria’da İsrail’e istihbarat desteği veriyor. Siyonistler de bu sayede Filistinlilerin evlerini yakıp yıkıyor, onları şehit ediyor. 

7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da yüzlerce Filistinli şehit edildi, 100’u kadın, 250’si çocuk olmak üzere 10 bin Filistinli tutuklandı. 

İşgalciler, Batı Şeria’da zulmü perdelemeye çalıştıkları gibi direnişi de görünmez kılmaya çalışıyor. Ancak, Batı Şeria da Gazze gibi küresel Siyonist emperyalizmine karşı direniyor.

HABERE YORUM KAT