1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Batı Şeria'da binlerce kişi baskınlarda ölen 10 şehidi uğurladı
Batı Şeria'da  binlerce kişi baskınlarda ölen 10 şehidi uğurladı

Batı Şeria'da binlerce kişi baskınlarda ölen 10 şehidi uğurladı

Filistin'de binlerce kişi, işgal askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas ve Tulkerim kentlerinde şehit ettiği 10 kişiyi son yolculuğuna uğurladı.

13 Eylül 2024 Cuma 18:15A+A-

İşgal ordusunun Tulkerim'de 3 gün süren saldırılarında hayatını kaybeden 5 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

Kalabalık bir katılımla düzenlenen törenin ardından Filistinlilerin naaşları Tulkerim Mülteci Kampı ve Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki mezarlıklarda toprağa verildi.

Tubas kentinde ise yine son 48 saat içinde işgal askerlerinin kurşunlarıyla yaşamını yitiren 5 kişi için düzenlenen cenaze törenine binlerce Filistinli katıldı.

Tubas Devlet Hastanesi'nden Tubas kent merkezindeki mezarlığa getirilen 4 kişinin naaşının burada, 1 kişinin ise Tammun kasabasında defnedildiği bildirildi.

İşgal askerleri, yaklaşık iki gün süren baskının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın Tubas kenti ile ona bağlı kasabalardan çekilmişti.

İşgal ordusu, daha önce de 10 Eylül Salı gününden beri baskınlarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim Mülteci Kampı'ndan çekilmişti.

İşgal ordusu yaptığı baskılarda 10 Filistinliyi şehit etmişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden yahudilerin saldırılarında 703 Filistinli şehit oldu.

HABERE YORUM KAT