1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Baskınlar AK Parti Önüne Protesto Edildi
Baskınlar AK Parti Önüne Protesto Edildi

Baskınlar AK Parti Önüne Protesto Edildi

Doğruhaber Gazetesi ve çeşitli STK’lara yapılan operasyonlar, kitlesel basın açıklamasıyla AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto edildi.

31 Ocak 2011 Pazartesi 14:05A+A-

İstanbul'da çeşitli İslami STK'lara yapılan eş zamanlı operasyonlar, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel basın açıklamasında yapılan haksız, hukuksuz baskın ve gözaltıların son bulması istendi.

"BABAMIN SUÇU; KURAN OKUMAKTI"

'Hukukun üstünlüğü bu mudur?', 'Biz terörist değiliz', 'Meydanlar bizim mahşer bizim', 'Medya terörüne son', 'Üzülme gevşeme Allah bizimle' pankartlarının taşındığı protesto gösterisinde sürekli tekbirler getirldi, yapılan bu zulmün son bulması istendi. Tutuklananların çocuklarının da katıldığı protesto eyleminde çocukların taşıdığı dövizlerde, 'Babamın suçu; Kuran okumaktı', 'Babamın suçu; ashabı sevmekti', 'Babamın suçu; yalnızca Allah'ı rab edinmekti' yazılı pankartlar dikkat çekti.

MALUM MEDYA SADECE MÜSLÜMANLARI HEDEF ALDI

Yapılan basın açıklamasında tartışmalı tahliyelerde bırakılan binden fazla kişi olmasına ve bunların arasında PKK, DHKP-C ve diğer sol örgütlerle uyuşturucu kaçakçılığı, gasp, hırsızlık ve tecavüz gibi davalardan insanlar olmasına rağmen sadece 20 Hizbullah üyesinin göze battığına dikkat çekildi. Malum bazı medya kuruluşlarınca yapılan bu baskıların hükümet tarafından dikkate alınması sonucu devlet eliyle gerçekleşen hukuksuzlukların başlamasına sebep olduğuna vurgu yapıldı. Bu baskılar sonucu Türkiye genelinde birçok STK'ya baskınlar yapıldığı, son olarak İstanbul'da yapılan baskınlarda gazeteci yazar, dernek başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındığı ve bunların derhal serbest bırakılması gerektiği dile getirildi.

Açıklamada, bırakılan bin kişi arasında gözü kan bürümüş canilerin, hainlerin, ahlak ve namustan yoksun kişiler dururken İslami kesim üzerinde yoğunlaşan tehdit ve linç kampanyalarının derhal durdurulması belirtildi.

AÇIKLAMAYA DERNEK VE YAYIN KURULUŞLARI KATILDI

Mustazaf-Der sekreteri Davut Işık'ın okuduğu basın açıklamasına Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür Kudüs Platformu, Mustazaf Der, İlim Der, Umut Der, İlke Der, Hayıreli Der, Semere Der, Furkan Der, Dost Der, İzmit Umut Der, üye ve gönüllüleri ile Özlem Ajans, Dua Yayıncılık, İnzar Dergisi, Kelha Amed Dergisi ve Doğruhaber Gazetesi yetkilileri katıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından protesto gösterisine katılan duyarlı Müslüman halk sessiz bir şekilde dağıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'da yaklaşık 17 noktaya eşzamanlı operasyonlar düzenlenmiş, Doğruhaber Gazetesinin de aralarında bulunduğu 7 dernek ve Dua Yayıncılık polis tarafından basılmıştı. Yapılan baskında Doğruhaber Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş ile gazete yazarlarından Fikret Gültekin, Mehmet Ali Gönül ve Sait Şahin'in de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum