1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Bartın Üniversitesi’nde Gazze ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi
Bartın Üniversitesi’nde Gazze ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi’nde Gazze ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi'nde küresel çapta üniversitelerde gerçekleştirilen Gazze eylemleri ile dayanışma yürüyüşü gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2024 Perşembe 21:01A+A-

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına telin etmek, Avrupa ve Amerika'da çeşitli üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Bartın Üniversitesi öğrencileri yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşten sonra Türkçe ve İngilizce basın açıklaması yapıp dua edildi.

Bartın Üniversitesi’nin yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıp bir haftadır Filistin ile dayanışma çadırlarının kurulu olduğu alana yürüdüler.

bartin-20240516-01.jpg

Yürüyüş esnasında Filistin, Doğu Türkistan ve Türkiye bayrakları ile "Gazze için kampüsler ayağa, yaşasın küresel intifada" pankartının açıldı, dövizler ve sloganlar Siyonist İsrail lanetlendi. Okunan basın açıklaması ve yapılan dua ile program hep beraber söylenen ezgiler ile sona erdi.


Basın açıklamasının tam metni:

“Gazze İçin Kampüsler Ayağa, Yaşasın Küresel İntifada” şiarıyla 7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı sonrası yaşananlar, insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birine tanık olurken, aynı zamanda en şerefli ve kararlı direnişini de gözler önüne serdi.

Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi, bugün de Gazze'deki katliam ve direniş, haklıyı zalimden, doğruyu yanlıştan ayıran önemli bir gösterge.

bartin-20240516-02.jpg

Siyonistler, Filistin'de sadece bir halkı değil, aynı zamanda insanlık değerlerini de sistematik bir şekilde yok ediyor. Batı ülkeleri ise bu katliama sessiz kalmakla kalmıyor, İsrail'i açıkça destekliyor.

Batılı devletler ise bu katliama göz yummanın da ötesinde İsrail'i açıkça desteklemekten çekinmiyor.

Gazze'deki soykırıma sebep olan ABD, katil devleti kitle imha silahlarıyla donatmaya devam ediyor.

bartin-20240516-03.jpg

Öte yandan, son zamanlarda ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde Siyonizm karşıtı gösterilerin arttığını görüyoruz.

Harvard'dan Yale'ye, California'dan Teksas'a kadar Amerika'nın önde gelen 25 üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde, Siyonist vahşet lanetlenirken, Amerika'nın İsrail'e verdiği destek protesto ediliyor.

Kampüsler adeta Filistin kampları gibi, öğrencilere akademisyenler de destek veriyor.

bartin-20240516-04.jpg

Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya, zalim yöneticilere hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahit oluyor.

Bizler, üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia üniversitesinde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Bartın Üniversitesinden selam gönderiyoruz.

bartin-20240516-05.jpg

Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin Siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar.

Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan Siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için Rabbimize dua ediyoruz.

bartin-20240516-06.jpg

Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, Gazze ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü zalimlerin suratlarına haykırmaya davet ediyoruz.

Ve inanıyoruz ki: "İnsanlık vicdanı Siyonizmi Yenecek."

bartin-20240516-07.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum