1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş'te son durum: Polisin yerini gençler aldı
Bangladeş'te son durum: Polisin yerini gençler aldı

Bangladeş'te son durum: Polisin yerini gençler aldı

Şeyh Hasina'nın 15 yıllık otokratik diktatörlüğünün sona ermesinden bir gün sonra Bangladeş'in başkenti Dakka alışılmadık bir görünüme büründü.

07 Ağustos 2024 Çarşamba 11:00A+A-

Başbakan Hasina'nın Pazartesi günü yerel saatle saat 14:00 civarında devrilmesinin ardından sevinçli kalabalıklarla dolan kent sokakları, şimdi çok daha az araç ve yaya ile dikkat çekici bir şekilde daha az kalabalıktı.

En çarpıcı olanı ise polisin tamamen yokluğuydu - yaklaşık 20 milyon nüfuslu şehirde hiçbir polis memuru, yetkili ya da trafik görevlisi görünmüyordu.

Birçok yerde trafik 20'li yaşlarının başındaki gençler tarafından yönetiliyordu. Havaalanına ve parlamentoya giden önemli bir kavşak olan Bijoy Sarani kavşağında, yaklaşık beş ya da altı genç adam bambu sopalarla, hatta kriket sopalarıyla trafiği yönlendiriyordu.

Sakallı biri Tejgaon Sanayi Bölgesine doğru giden araçların akışını bambu sopasını sallayarak kontrol ediyor, önce trafiği havaalanına doğru yönlendiriyor, sonra da Tejgaon'a giden araçların düzenli bir şekilde ilerlemesine izin veriyordu.

Bir zamanlar ulusun babası ve Hasina'nın babası Şeyh Mucibur Rahman'ın ikonik bronz heykelinin bulunduğu sahne de dramatik bir şekilde değişti.

Pazartesi gecesi kalabalık bir grup halatlarla heykeli devirdi ve çekiç ve keskilerle heykelin kaidesini yerinden söktü. Coşkulu kalabalık daha sonra devrilen heykelin parçalarını toplayarak etrafı temizlemek için harekete geçti.

Olay bana Saddam Hüseyin'in heykelinin yıkıldığı videoyu hatırlattı" diyen Eşref Ul Cubeyr Facebook'ta olay anının bir videosunu paylaştı.

Benzer bir sahne de şehrin bir başka yoğun bölgesi olan Mohakhali kavşağında gençlerin trafiği yönlendirdiği yerde yaşandı.

İçlerinden biri, soyadını ya da yaşını vermeyen Rabbi, rolü sorulduğunda gülümsedi. "Polis yok... 'shob bhagse' - yani hepsi korkudan ortadan kayboldu" diye açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT