1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeşli Prof. Yunus: Bangladeş’teki katliamı durdurun
Bangladeşli Prof. Yunus: Bangladeş’teki katliamı durdurun

Bangladeşli Prof. Yunus: Bangladeş’teki katliamı durdurun

Bangladeşli Profesör Muhammad Yunus'un dünya liderlerine yönelik yaptığı acil çağrıda, "Bangladeşli öğrenciler ve vatandaşların üçüncü günde devam eden katliamını durdurun" dedi..

22 Temmuz 2024 Pazartesi 22:19A+A-

Ordunun, kamuda kontenjanların Bangladeşlilere kısıtlanmasına karşı tepki gösteren öğrencilere müdahale etmesi sonucu 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bangladeş'te yapılan haksız uygulamalar nedeniyle öğrencilerin protesto gösterileriyle  başlayan şiddet olaylarına Bangladeşli Profesör Muhammad Yunus'tan yazılı açıklama geldi.

Yapılan yazılı açıklamada Profesör Muhammad Yunus, "Bangladeş, her geçen gün daha da kötüleşen bir krizin içine gömülmüş durumda. Bangladeş polisi ve Bangladeş Sınır Muhafızları tarafından öğrenciler ve protesto eden vatandaşlar saldırıya uğradı. Bu saldırılar sonucunda 200'den fazla kişi öldü ve bazıları ciddi şekilde olmak üzere 700 kişi yaralandı. Kurbanlar arasında lise öğrencileri de bulunmakta. Dünya liderlerine ve Birleşmiş Milletler'e, protesto haklarını kullananlara yönelik şiddeti sona erdirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaları çağrısında bulunuyorum. Öldürme olaylarına ilişkin soruşturma yapılmalı. Bangladeş'teki internet ve telefon hizmetleri kesildiği için, vatandaşlarımın bu çağrıyı kısa sürede duyması veya dünya liderlerine kendi çağrılarını yapması pek olası değil. Dünyadaki iyi niyetli insanlara, dünya liderlerine ve Birleşmiş Milletler'e bu gereksiz katliamı durdurma çağrımda bana katılmaları için sesleniyorum. Böylece hepimiz hayalimizdeki kendi kendine yeten ve barışçıl Bangladeş'i inşa etme işini başarabiliriz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT