1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Bangladeş Anayasadaki 'İslam' Hükmünü Kaldırıyor
Bangladeş Anayasadaki 'İslam' Hükmünü Kaldırıyor

Bangladeş Anayasadaki 'İslam' Hükmünü Kaldırıyor

Zalim Bangladeş hükümeti, anayasadan "Devletin dini İslam'dır" hükmünün kaldırılacağını açıkladı, halk sokaklara döküldü.

26 Mart 2016 Cumartesi 20:07A+A-

Zalim Bangladeş hükümeti skandal bir karar imza atmaya hazırlanıyor.

Ülke içerisinde Müslümanlara yönelik izlediği politikayla içler acısı bir halde olduklarını ispatlayan Bangladeş hükümeti, şimdi de anayasadan "Devlet'in dini İslam'dır" hükmünü kaldırmaya hazırlanıyor.

Belli bir süredir bu konuda çalışmalar yürüten ve gerçekleştirmeyi planladıkları iğrenç adım için algı çalışmasında bulunan Bangladeş hükümeti, en sonunda ağzındaki baklayı çıkardı ve anayasadan "Devletin dini İslam'dır" hükmünü kaldıracaklarını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bangladeş hükümeti yetkileri, değişikliği yakın bir zamanda yapmayı planladıklarını açıklarken karara yönelik büyük bir tepki geldi.

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Atılması planlanan kararın resmen duyurulmasının ardından sokaklara dökülen Bangladeş halkı, hükümete sert tepki gösterdi.

Bangladeş Cemaati İslami Hareketinin çağrısıyla sokaklara dökülen Bangladeşliler, anayasadan "Devletin dini İslam'dır" hükmünün kaldırılacak olmasına sert tepki gösterdi.

Ülke genelinde düzenlenen eylemlerden kareler;

banglades-20160326-02.jpg

banglades-20160326-03.jpg

Kaynak: Muslimport

HABERE YORUM KAT