1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bakan Şimşek'ten BDDK düğünü talimatı: “Gereği neyse yapılacak”
Bakan Şimşek'ten BDDK düğünü talimatı:  “Gereği neyse yapılacak”

Bakan Şimşek'ten BDDK düğünü talimatı: “Gereği neyse yapılacak”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın İstanbul'daki düğününe ilişkin inceleme yapılması talimatı verdi.

26 Eylül 2024 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de ziyaretinin dönüşünde BDDK Başkan Yardımcısının düğünündeki görüntülere tepki gösterdiğine dair iddialar basında yer almıştı. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününe denetlemekle sorumlu olduğu banka genel müdürlerini davet ederek onlardan yüklü miktarda düğün hediyesi kabul ettiği haberi hükümet nezdinde rahatsızlığa yol açtığı konuşulurken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek söz konusu düğün hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

Şimşek'in talimatı gereği, Mustafa Aydın hakkında Kamu Görevlileri Etik Kurulu inceleme yapacak.

Kurulun başında, eski Danıştay Başkanı Zerrin Güngör bulunuyor.

Kurul, kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, dürüstlük, hesap verebilirlik gibi etik davranış ilkelerinine ilişkin uygulamayı gözetmek, etik davranış ilkelerinin ihlal edildiği iddiasıyla re'sen veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı yaparak sonucu, 3 ay içinde ilgili makamlara bildirmekle görevli. 

Bakan Şimşek'in söz konusu adımı Türkiye'deki bürokrasi geleneğine ders olacak bir niteliğe sahip!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum