Askeri Yargıç, Gülen Cemaati Aleyhine Gizli Tanık Oldu
Gülen Cemaati’ne yönelik soruşturma kapsamında, halen Askeri Yargıtay’da üye olarak görev yapan bir kişi ‘gizli tanık’ sıfatıyla 5 sayfalık ifade verdi.
Türk Silahlı Kuvvetler içindeki "Gizli yapılanma"yla ilgili Askeri Yargıtay'dan bir üyenin gizli tanık olarak ifade verdiği belirtiliyor. İfadesinde, Askeri Yargıtay içindeki Gülen Cemaati’nin yapılanması ve sürdürülen çalışmalar hakkında çarpıcı iddialarda bulunan gizli tanık, halen görevde bulunan Genelkurmay Adli Müşaviri M.K.’nin Cemaat’in askeri yargıdaki sorumlusu olduğunu öne sürdü. 21 Kasım 2014 tarihinde savcıya ifade veren gizli tanık, şu iddialarda bulundu:
Askeri Yargıtay’da 4 yıldır üye olarak görev yapıyorum. Askeri Yargıtay’a seçilmeden önce Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu’nun yardımcısı olarak görev yapıyordum. Sonra vekaleten bakmaya başladım. Bu sırada Askeri Yargıtay üyeliğine seçim yapılacaktı. Aday oldum. Askeri Yargıtay’da üye A.Z.L., 1. Daire Başkanı Y.S. ve 1. Daire’de üye H.Z. benimle görüştüler. 2010 yılı sonlarındaki bu görüşmede bana Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri üzerinde etkili olduklarını, kendileri ile birlikte hareket edip etmeyeceğimi sordular. Askeri Yargıtay’a üye olmayı çok istiyordum. Ben de teklifi kabul ettim. 2011 yılı başında Askeri Yargıtay’a üye oldum. Bu kişilerin Gülen Cemaati’nden olduğunu o tarihlerde bilmiyordum.
ŞANTAJ, TEHDİT İDDİASI
Askeri Yargıtay sosyalist dünya görüşüne bağlı kişilerden oluşuyordu. Askeri Yargıtay’da şu an ise Cemaat ağabeyliği yaygınlaşmış durumdadır. Bu Cemaat’ten olmayanlar da Gülen Cemaati’nden olan kişilerle hareket etmek zorunda bırakılıyor. Bu durumu şantajla ya da yakınlık kurarak sağlıyorlar.
BAŞSAVCI TASFİYE EDİLDİ
Yeni üyelerle Askeri Yargıtay’da blok oy kullanmaya başladık. Yargıtay içerisinde sol görüşlüler ile Cemaat’e bağlı kişiler arasında zıtlaşma başladı. Cemaat’e bağlı olanlar Askeri Yargıtay’da tasfiye amaçlı çeşitli işlemlere başladılar. Bunlardan birisi Askeri Yargıtay Başsavcısı E.O.O.’nun tasfiye edilmesi olayı idi.
HABER SIZDIRIYORLARDI
Akit yazarı Y.D.’ye Askeri Yargıtay üyelerinden çeşitli davalar ile ilgili bilgiler sızdırılıyor, haber yapması sağlanarak bu konularda kamuoyu oluşturması sağlanıyor. Bu kişiyi Askeri Yargıtay’daki Cemaat üyeleri uzun süre kullandı.
Genelkurmay Askeri Mahkemesi Ahmet Zeki Üçok hakkındaki yargılamayı kanun değişikliği nedeniyle Askeri Yargıtay’a gönderdi. Askeri Yargıtay 4. Ceza Dairesi beraat verdi. Yargıtay Başsavcılığı beraat kararını aleyhe temyiz etti. Askeri Yargıtay Daireler Kurulu’nda temyiz talebi görüşüldü. Mehmet Çelik ve Üçok’un yargılandıkları resmi belgede sahtecilik suçundan verilen beraatin aleyhe bozulması için yoğun bir kulis yapılmaya başlandı. Kararın bozulmasını isteyenler ‘Paralel Yapı’ elebaşları idi. Albay rütbesindeki T.Ö., Z.Y., Ö.E., A.D. Y.S., H.Z., H.A., S.P kulis yapan Cemaat üyeleri idi.
Üçok davasına kadar Askeri Yargıtay üyesi olup Cemaat’e mensup olanlar ile ailece de görüşürdük. Ankara Çukurambar’daki pastanede 2012 yılı Eylül-Ekim aylarında Cemaat üyesi Yargıtay üyeleri ile bir toplantı yapıldı. Bu toplantıyı Y.S. organize etti. Toplantıya A.Z.L., T.Ö., Z.Y., Ö.E., A.D., Y.S., H.Z., H.A., S.P., Ş.A., Y.T.Ç. ve M.A. katıldılar. Toplantıda ortak hareket edilmesi, oylamalarda birlik ve beraberlik içinde olunması, üye seçimlerinde birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı.
10 ÜYE TASFİYE EDİLDİ
2013 yılında Askeri Yargıtay’da ve Askeri Mahkemelerde büyük bir tasfiye ve Cemaat üyelerinin buraya yerleştirilmesi işlemi yapıldı. İzmir’de Askeri Casusluk davası açılmıştı. Bu davada sanıkların bilgisayarında ve diğer elde edilen delillerde fişlenmiş kişilere ait bilgiler vardı. Askeri Yargıtay’da 10 kişi vardı. Bunun dışında birçok askeri kurumlardaki kişilerle ilgili yüzlerce hâkim, savcı fişlenmişti. Askeri Casusluk’ta yargılanan ile Cemaat’ten olmayan Askeri Yargıtay üyeleri ve diğer fişlenen kişiler ilişkiliymiş gibi bu fişlemelerde gösteriliyordu. Böylece Askeri Yargıtay’dan 10 kişi, diğer askeri kurumlardan subaylar, Cemaat’ten olmayan kim varsa bu dava üzerinden tasfiye edilip fişlemelerde delil olarak gösteriliyordu.
EMEKLİ OLMAK ZORUNDA KALDI
Askeri Yargıtay eski Başkanı H.D., Askeri Yargıtay’daki soruşturma açılıp açılmamasıyla ilgili toplantıya fişlemelerde adı geçtiği için katılamadı. Benimle birlikte muhalif kalanlar olmasına rağmen Askeri Yargıtay’daki çoğunluğu Gülen örgütlenmesi ele geçirdiğinden soruşturma açılmasına karar verildi. Bu karar 2013 yılının Askeri Şura hemen öncesinde alınmıştı. Soruşturma açılan kimseler Şura’da terfi ettirilmeyecekti. Askeri Yargıtay Başkanı da, tarihinde ilk kez süresi olmasına rağmen emekli olmak zorunda kaldı. Başkanlığa generalliğe terfi ettirilen A.Z.L. getirildi. Haklarında soruşturma açılan diğer üyelerden de emekliye ayrılanlar oldu. Bu soruşturma nedeniyle hem tasfiye yapıldı hem de Cemaat’e mensup A.Z.L. Askeri Yargıtay Başkanlığı’na getirildi. Cemaatin istemediği, hedef haline getirdiği kişilere gerçek olmayan soruşturmalar açtırıp kişileri mağdur etmektedirler. Mağdur edilenler de TSK’dan ayrılmaya zorlanmaktadırlar.”
Kaynak: Hürriyet Gazetesi
HABERE YORUM KAT