1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Anket: İsraillilerin %35'i göç etmeyi düşünüyor
Anket: İsraillilerin %35'i göç etmeyi düşünüyor

Anket: İsraillilerin %35'i göç etmeyi düşünüyor

İşgal rejimindeki günlük gazetelerden Maariv'in yaptığı ankete göre katılımcıların %35'i Filistin topraklarında yaşamaktan dolayı mutlu olmadıklarını ve göç etmek istediklerini söylediler.

03 Ekim 2024 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Yeni bir anket, İsrail'deki yetişkinlerin üçte birinden fazlasının bir yıldır devam eden savaş nedeniyle ülkeyi terk etmeyi düşündüğünü ve İsrail'in varlığına yönelik gerçek bir tehlike olduğuna inandığını ortaya koydu.

Maariv gazetesi tarafından dün yayınlanan ankete göre, katılımcıların yüzde 35'i İsrail'den göç etmeyi düşündüğünü söylerken, bunların yüzde 24'ü kalıcı göçü, yüzde 11'i ise geçici olarak taşınmayı düşündüğünü belirtti.

Ankete katılanların yüzde 47'si çocuklarının İsrail'de yaşamasını “çok istediklerini”, yüzde 26'sı sadece “istediklerini” belirtirken, yüzde 21'i çocuklarının İsrail'de yaşamasını istemediklerini vurguladı.

Ankete katılanlar arasında İsrail'de yaşamaktan en mutlu olanlar yaşlılar, dindarlar ve ultra-Ortodokslar olurken, 30-44 yaş grubundakiler, genç çiftler ve muhalefet partilerine oy verenler İsrail'de yaşamaktan en memnun olmayanlar olarak ortaya çıktı.

Ankete göre, yarın seçim yapılacak olsa, görevdeki Başbakan Benjamin Netanyahu'nun liderliğindeki Likud Partisi 26, Ulusal Kamp 19, Yesh Atid 15, Yisrael Beiteinu 14, Shas 10, Demokrat Parti 9, Otzma Yehudit 7, Birleşik Tevrat Yahudiliği 7, Hadash-Ta'al 6, Birleşik Liste 4 ve Dini Siyonizm 4 sandalye kazanacak.

Bu sonuçlar, koalisyon partilerinin 54 Knesset üyesiyle temsil edileceğini, buna karşılık muhalefetteki Siyonist partilerin 56, Arap partilerinin ise 10 sandalyeye sahip olacağını gösteriyor.

Eski Başbakan Naftali Bennett'in yeni bir partinin başkanı olarak siyasi hayata dönmesi halinde bu parti 20 sandalye kazanırken Likud'un oy oranı üç sandalye azalacaktır.

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT