
Ankara’daki Mısır Büyükelçiliği önünde protesto: "Sınırlar açılsın, Gazze yaşasın"
Ankara Filistin Dayanışma Platformuna mensup İslami kuruluşlar, Refah ve Kerem Ebu Selam sınır kapılarının açılması talebiyle Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto düzenledi.
HAKSÖZ HABER
Ankara’daki İslami kuruluşlar, Büyükelçilik önünde "Kapılar açılsın, yardımlar ulaşsın", "Sınırlar açılsın, Gazze yaşasın", "Gazze'de insani kriz sona erdirilsin" ve "Refah Sınır Kapısı açılsın" yazılı pankart ve dövizleri taşıdı, katil İsrail’i lanetleyen sloganlar attı.
İMH Ankara Şubesi Başkanı Eyüp Medet’in konuşmasından sonra platform adına Filistin Vakfı Ankara Temsilcisi Hamdi Akın Halıcı, basın açıklaması yaptı.
Gazze'de insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birini yaşandığı söyleyen Halıcı, "Bu insani felaketin en kritik noktalarından biri de Refah Sınır Kapısı’nın hala kapalı olmasıdır. Gazze ile dış dünya arasında kalan son nefes borusu olan bu kapının kapalı tutulması, binlerce yaralı ve hasta için ölüm anlamına gelmektedir. Ambulanstan ilaç sevkiyatına, gıda tırlarından bebek mamalarına kadar her şey bu kapının açılmasını beklemektedir." dedi.
Müslüman ülkelere, liderlerine ve uluslararası kuruluşlara çağrı yapan Halıcı, “Gazze'ye engelsiz insani yardım koridorları açılmalıdır. Un, su, ilaç, konserve, bebek maması gibi temel ihtiyaçların ulaştırılması öncelikli olmalı, hava ve kara köprüleri kurulmalıdır. İsrail ile olan ekonomik, diplomatik, askeri tüm ilişkiler tamamen sonlandırılmalıdır. Ümmetin onuru, çıkarların önünde gelmelidir. Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik tehditlere karşı ortak savunma hattı kurulmalıdır. Bu emaneti yalnız bırakan her adım, işgale cesaret vermektedir. Filistinli mültecilerin korunması için yeni ve güçlü bir bölgesel insani sistem inşa edilmelidir." açıklamasını yaptı.
HABERE YORUM KAT