1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Ankara’da "Yetimleri Destekleme İstişare Toplantısı"
Ankara’da "Yetimleri Destekleme İstişare Toplantısı"

Ankara’da "Yetimleri Destekleme İstişare Toplantısı"

İHH'nın organizasyonunda gerçekleşen "Yetimleri Destekleme İstişare Toplantısı" Ankara'da gerçekleştirildi.

01 Ocak 2014 Çarşamba 17:36A+A-

Ankaralı Müslümanlar yetimler için bir araya geldiler. İHH'nın organizasyonunda gerçekleşen "Yetimleri Destekleme İstişare Toplantısı"na aralarında Özgür-Der Ankara Şubesinin de bulunduğu birçok sendika, vakıf, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Ali Ekber Yaradılmış'ın tilavetinde Duha suresinin okunmasıyla başlayan program, İHH Ankara temsilcisi Mustafa Sinan'ın Konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında İHH'nın kurulduğu günden beri Dünya'nın neresinde olursa olsun Zulüm gören, Doğal Afetlerle karşılaşan insanların yanında olduklarını belirten M.Sinan savaşların ve doğal afetlerin yetim ürettiğini belirterek yardıma ve ilgiye muhtaç büyük bir yetim kitlesi doğmuştur tespitinde bulundu. Bu tespitten hareketle İHH olarak dünyanın birçok ülkesinde yetimlerin sahiplenilmesine yönelik geliştirdikleri projeler çerçevesinde faaliyetleri devam eden çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Mustafa Sinan Bu çerçevede Türkiye'de yetimlere sahip çıkmak ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere "Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun" sloganıyla, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Milli Eğitim Bakanlığının da destek verdiği bir kampanya başlattıklarını, bütün okullara bu kampanya ile ilgili bilgilendirme broşürleri gönderildiğini ve bu kampanyaya desteğin çığ gibi büyüdüğünü ifade etti.

Konuşmasında Suriye'de devam eden savaşın doğurduğu on binlerce yetim olduğuna vurgu yapan Mustafa Sinan bu yetimlere sahip çıkılması gerektiğini bunun bir lütuf değil bir sorumluluk olduğunu dile getirdi. Bu çerçevede Beş TIR'dan oluşan bir yardım konvoyu oluşturduklarını, bu konvoyun programdan sonra katılımcıların dualarıyla Suriye'ye uğurlanacağını ifade eden Sinan bütün bu organizasyonlarda kendilerini yalnız bırakmayan Türkiye halkına ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

İHH'nın dünyanın çeşitli ülkelerinde yetimlere yönelik yapılan barınma, eğitim ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığı proje ve çalışmalarının görsel olarak yer aldığı sinevizyon gösterisinden sonra Memur Sen Genel başkanı Ahmet Gündoğdu bir konuşma yaptı.

Ahmet Gündoğdu Konuşmasında dünyadaki zulümlere, darbelere karşı Müslümanların taraf olmaları gerektiğine vurgu yapan Gündoğdu, Müslümanların tarafsızlığı, pasifliği ya da yanlış tarafta yer almaları yüzünden üç yıldır Suriye'de yüz bin'i aşkın Müslüman şehid edildi. Yine aynı şekilde Müslümanların bu yanlış tutumları yüzünden Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda kan gövdeyi götürüyor. İnsan hakları ve demokrasiden söz eden ikiyüzlü Batı ülkeleri Müslüman kanı akıtmayı meşru görmektedirler. Bir hayvana verdikleri değer kadar Müslüman'a değer vermeyen batı demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerinin sadece kendileri için olduğuna inanmaktadırlar. Müslüman ülkelerde mütemadiyen gerçekleşen darbelerin arkasında batılı ülkelerin çıkmış ve çıkıyor olması bu iddiamızın gerçek olduğunun bir kanıtıdır. Biz bunun bir örneğini 28 Şubatta Türkiye'de yaşadık, bir örneğini Mısırda da, Cezayir de yaşadık Tunus ve Libya da Müslümanlara karşı darbe gerçekleştirmek için var güçleriyle çalıştıklarına şahit oluyoruz.  İşte bunun için Müslümanlar parçalar halinde değil bir bütün olarak ikiyüzlü batı karşısında taraf olmalıdırlar. Dünyada özellikle Müslüman coğrafyaların yaşadıkları savaşlardan kaynaklanan ciddi boyutlarda bir yetim ve kimsesizler sorununun doğduğunu, Müslümanların kendi yetimlerine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Gündoğdu bunu bir temenni olarak değil bir sorumluluk olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi. daha sonra çocuklardan oluşan bir ilahi ekibinin şiir ve ilahi okumalarıyla program dua ile sonlandırıldı.  

Haber: Yusuf Dursun

Fotoğraf: Musab Akdeniz

ankara-20140101-01.jpg

ankara-20140101-02.jpg

ankara-20140101-04.jpg

ankara-20140101-05.jpg

HABERE YORUM KAT