1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Ankara’da Suriye Muhalefetine Destek Eylemi
Ankara’da Suriye Muhalefetine Destek Eylemi

Ankara’da Suriye Muhalefetine Destek Eylemi

Suriye’de Beşar Esad yönetiminin baskı, zulüm ve imha politikalarına karşı Türkiye’de mülteci ya da yerleşik olarak bulunan Suriyeliler eylemlerine devam ediyorlar.

15 Ekim 2011 Cumartesi 23:59A+A-

Ankara’da bulunan Suriyeliler ile İstanbul’dan gelen Suriyelilerden oluşan bir grup Birleşmiş Milletler binası ve Suriye Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yaparak, Beşar Esad yönetiminin baskı ve imha politikalarına karşı tüm duyarlı insanları harekete geçmeye çağırdılar.

Beşar Esad yönetiminin artık Suriye halkına özgürlüğünü vermesi gerektiği ve ülkeyi terk ederek yönetimi gerçek sahipleri olan Suriye halkına bırakması gerektiğini kaydeden Suriyeli mülteciler ve katılımcılara Ankara Özgür-Der Girişimi de destek verdi. Özgür-Der adına bir konuşma yapan Abdurrahman Çeliker; zulmün ilelebed sürüp gitmeyeceğine dikkat çekerek; “Baba Esad’dan sonra oğul Esad da Suriye halkı üzerinde baskı, sindirme ve imha politikalarını sürdürmektedir. Bu politikalara karşı duran sokaklara çıkan, eylemler yapan, seslerini yükselten insanlara ise ABD ve emperyalizmin işbirlikçisi yaftasını vurmaktadırlar. Maalesef Esad’ın bu yaklaşımı bazı çevrelere tarafından da olumlanmaktadır. Şunu sormak gerekiyor, yıllarca Saddam’ı, Hafız Esad’ı, Hüsnü Mübarek’i ve diğerlerini de iktidarda tutan, destekleyen o emperyalist güçler değimliydi. Ne oldu da şimdi halklar bunlara karşı meydanlara çıkınca bunlar emperyalist karşıtı oldular da, halklar emperyalizmin kuklası oldu. Bu düşünce tarzını tamamen reddediyoruz. Diğer halklar gibi Suriye haklıda özgürlüğüne kavuşacaktır. Allah günleri aramızda dolandırmaktadır. Gün Suriye’nin özgürlük günüdür. Suriye halkı özgürlüğüne sahip çıkmalıdır. Mücadele direniş ve sabır ile taçlandırılırsa zafer ulaşılır” diye konuştu.

Birleşmiş Milletlere ve G20 ülkelerine de seslenen eylemciler acilen Suriye’ye gözlemciler gönderilmesini, bu ülkelerin büyük elçilerini katliamlar yapılan kentlere göndermesini ve katliamlara dur denilmesini istediler.

Gerek BM, gerekse de Suriye Büyükelçiliği önündeki eylem özgürlük sloganlarıyla son buldu.

suriye-ankara-201115-01.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum