1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ankara'da ırkçılar saldırdı, mahalleli mültecileri korudu!
Ankara'da ırkçılar saldırdı, mahalleli mültecileri korudu!

Ankara'da ırkçılar saldırdı, mahalleli mültecileri korudu!

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde Afgan aileye karşı ırkçı saldırı düzenlendi.

09 Ocak 2022 Pazar 10:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Ülkemizdeki son yıllarda artan yabancı düşmanlığıyla birlikte mültecilere karşı şiddet olayları da artışa geçti ne yazık ki. Altındağ'da yaşanan ırkçı vahşet hala hafızalardaki yerini koruyor.

8 Ocak akşamı Ankara’nın Pursaklar ilçesinin Saray Fatih Mahallesinde benzer bir şiddet olayı yaşandı. Saray Yaşamkent sitesinin 10. katında yaşayan Fatih-Ayfer Şahin çifti daha önce üst katlarında oturan Afganistan asıllı Suudlu ailenin çok ses yaptığı bahanesiyle siteden attırmaya çalışmıştı.

7 Ocak gecesi Ayfer Şahin, Şahin'in kayınbiraderi ve onun bir arkadaşıyla birlikte öfkeyle mülteci ailenin kapısını çaldı. Mülteci ailenin anlattıklarına göre kayınbirader sarhoştu ve aileye silah çekerek çocukları darp etmeye başladı. Saldırganlar daha sonra sokağa indi. Kayınbiraderin yanında mahalleden olmayan başka kişiler de vardı. Saldırganlar sokakta tesadüfen karşılaştıkları mülteci ailenin büyük oğlu ve iki arkadaşıyla karşılaştılar ve onları silah çekerek tehdit ettiler. Mülteci gençleri ağır şekilde darp ettiler. Ayfer Şahin’in kayınbiraderi silah darbeleriyle evin büyük oğlunun kafasını kırdı.

Mahalle ve site sakinlerinin mülteci aileyi savunmasıyla birlikte saldırganlar olay yerinden kaçtı. Ardından olay yerine gelen polis Fatih-Ayfer Şahin çiftini gözaltına aldı. Kayıplara karışan kayınbirader ve arkadaşları ise hala aranıyor. Mülteciler ise polis eşliğinde hastaneye gittiler ardından şikâyetçi olmak için karakola geçip ifade verdiler.

Komşuların anlattığına göre saldırıya fiziki olarak katılmayan muhasebeci Fatih Şahin daha önce başka şaibeli işlere karışmış. İddialara göre Şahin kendisini bazı kişilere AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin gibi tanıtarak insanları kandırmaya çalışmış.

Ankara’da Pursaklar da yaşanan olay mülteci düşmanlığını göstermesinin yanında mültecilerle dayanışma içindeki mahalle halkının varlığına da işaret ediyor. Geriye hukuki süreci işletecek olan yetkililerin ırkçı saldırganlığa karşı net bir tavır alarak uygulamaları gereken yaptırımlar kalıyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum