1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Ankara’da birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!
Ankara’da birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!

Ankara’da birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna mensup birçok sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Kurtuluş Parkında toplanan 200 binden fazla kişi, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Anadolu Meydanına yürüdü.

06 Ekim 2024 Pazar 19:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Aksa Tufanının birinci yılı dolayısıyla Ankara’da yüzbinlerce kişi onurlu ve izzetli Filistin direnişini selamlamak için meydanları doldurdu.

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna mensup birçok sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Kurtuluş Parkında toplanan 200 binden fazla kişi, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Anadolu Meydanına yürüdü.

ankara-gazze-20241006-01.jpg

Burada İsrail ve destekçileri olan ABD ve Avrupa ülkelerini lanetleyen binler, “Ankara’dan Gazze’ye direnişe bin selam”, “Şehit Heniyye yolun yolumuz”, “Hamas’a selam direnişe devam” sloganlarıyla alanı inletti.

Platform adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Nevzat Öylek, İsrail'in hiçbir değeri ve sınırı bulunmayan mutlak bir kötü olduğunu söyledi.

ankara-gazze-20241006-02.jpg

Sabıkası, katliamlarla dolu katil İsrail’in Filistin'de soykırım suçunu en vahşi şekilde işlediğini vurgulayan Öylek, “Filistin'de 365 gündür hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, evler, pazar yerleri, su depoları, fırınlar, aşevleri ve mülteci kampları bombalanmaktadır. Bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlıkçılar, yardım görevlileri ve gazeteciler katlediliyor. Gazze'de 365 günde 42 bin kişi terörist İsrail tarafından vahşice katledildi. Binlerce Filistinli ise hala enkaz altında." dedi.

ankara-gazze-20241006-03.jpg

İsrail'in, saldırgan tutumunu Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan'a da taşıdığına işaret ederek, siyonist rejimin bu "azgın" tutumunun, bölge halkları için açık bir tehdit olduğunu söyleyen Öylek, şunları kaydetti:

“İsrail terörü karşısında Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütler, önleyici bir rol üstlenmedikleri gibi İsrail'i koruyup kollamaktadırlar. Amerika Birleşik Devleri, İngiltere, Fransa, Almanya ve Hindistan gibi ülkeler İsrail'e asker, silah ve para desteğinde bulunarak siyonist soykırıma ortak olmuşlardır. Filistin söz konusu olduğunda onlarca yıldır ürettiği insani ve hukuki birikimini göz ardı eden Batı, bu çifte standartçı barbar yüzüyle insanlığa sunacağı hiçbir şeyinin kalmadığını bir kez daha göstermiştir."

ankara-gazze-20241006-04.jpg

Öylek, Türkiye'nin, Hamas'ın yanında yer alması, İsrail'le ticari ilişkilerin kesilmesine karar vermesi, uluslararası platformlarda Filistin için diplomatik girişimlerde bulunması ve Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açılan davaya müdahil olmasının, milletin hassasiyetiyle örtüşen adımlar olduğunu belirtti.

ankara-gazze-20241006-05.jpg

Ancak bu çabanın, İsrail'in "azgınlığını" durdurmaya yetmediğini söyleyen Öylek, bu soykırımı durdurmak için toplumun tüm kesimlerinin kenetlenmesini ve ortak bir cephe oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından Filistin için dua edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum