1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Ankara’da binlerce kişi “Katil İsrail, Katil ABD!” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı
Ankara’da binlerce kişi “Katil İsrail, Katil ABD!” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı

Ankara’da binlerce kişi “Katil İsrail, Katil ABD!” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı

Ankara Filistin Dayanışma Platformunun çağrısıyla akşam namazı sonrası Kocatepe Camisi önünde toplanan İslami sivil toplum kuruluşları, tekbirler ve Gazze’ye destek sloganları eşliğinde Sıhhiye Meydanı’na yürüdü.

26 Temmuz 2024 Cuma 00:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Filistin Dayanışma Platformuna mensup İslami sivil toplum kuruluşları, Gazze’de yaşanan katliama dikkat çekmek amacıyla akşam namazı sonrası Kocatepe Camisi’nde bir araya geldi. 

Buradan tekbirler ve “Katil İsrail Katil ABD”, “Aksa Tufanı Siyonizmi Yenecek”, “Boykot Et Boykot Et Katilleri Boykot Et” sloganları eşliğinde kortejle yürüyen binlerce kişi, Sıhhiye Meydanına yürüdü.

Sıhhiye Meydanında Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına İMH Ankara şube Başkanı Eyüp Medet basın açıklaması yaptı.

Eylem alanında Filistin direnişinin başında olan İsmail Haniyye, Muhammed Deyf, Yahya Sinvar, Ebu Ubeyde’nin isimleri anons edilirken kalabalık alkışlarla eşlik etti.

ankara-20240726-01.jpg

ankara-20240726-02.jpg

ankara-20240726-03.jpg

ankara-20240726-04.jpg

ankara-20240726-05.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

İnsani değerlerini yitirmemiş kıymetli Ankaralılar,

Kıymetli vicdan sahibi Kardeşlerim,

Dünya HAMAS’ın 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı Aksa Tufanı ile imanın, yiğitliğin, özgürlüğün, mertliğin, cihadın, şehadetin, ahiret bilincinin ne olduğunu, nelere kadir olduğunu görmüştür.

HAMAS’ın şanlı direnişi ve Gazze halkının bu direnişi sahiplenmesi Müslümanların gururu olmuştur.

Aksa Tufanı zaferle sonuçlanmıştır. Sonuçları önümüzdeki dönemlerde daha iyi anlaşılacaktır.

7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu İsrail terör örgütü hakkında oluşturulan tüm mitleri yıkmış, dünyaya empoze edilen yenilmezlik algısı, dünyanın en donanımlı ordusu olduğu propagandası, istihbarat ağının ne kadar güçlü olduğu bilgisi alt üst olmuştur. HAMAS 7 Ekim’de sadece İsrail’i değil tüm emperyalist Batı’yı mağlup etmiştir.

Bu nedenle Katil İsrail Devleti çizilen karizmasını düzeltebilmek için tüm dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım başlatmış ve bu soykırım halen ve hatta şu anda devam etmektedir.

Siyonist çetenin ne ahlaki kriterleri vardır ne kuralları vardır ne de hukuk tanır. 292 gündür İnsanlığın tüm değerleri ayaklar altına alınarak çocuklar katlediliyor, kadınlar katlediliyor, yaşlılar katlediliyor, siviller katlediliyor, sağlıkçılar, gazeteciler, arama kurtarma ekipleri, insani yardım ekipleri katlediliyor. Bütün sosyal tesisler, hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, gıda depoları, su altyapıları, kamu binaları, güvenli bölge ilen edilen yerleşim alanları, sivillere ait evler yani Gazze’de yaşayan tüm insanlar ırk, dil, din, cinsiyet gözetmeksizin katlediliyor, açıkça soykırım işleniyor. İnsana ve insanlığa ait ne varsa vuruluyor, öldürülüyor, yok ediliyor. 50 binden fazla insan öldürüldü. Buradaki her bir kişi gibi can sahibi çocuklar, kadınlar, erkekler, yaşlılar, siviller öldürüldü. Halen öldürülmeye devam ediliyor.

Bu vahşetin farkına varan dünya milletleri ciddi tepkiler ortaya koymuşlardır. Bugün burada olduğu gibi dünyanın dört bir yanındaki özgür ruhlu bireyler Filistin halkının yanındadır. Her ne kadar devletler halklarının iradesine uygun bir siyaset uygulayamasa da halklar, üniversiteler, meydanlar Filistin halkının yanındadır.

Aksa Tufanı bir gerçeği net olarak tekrar göstermiştir ki Batı hiçbir zaman hakkın ve adaletin tarafında yer almaz. Çıkarı ne ise ona göre davranır. Onların çıkarları da asla Mazlumlar ile aynı yerde bulunmaz.

Uluslararası Adalet Divanında Soykırım Suçlaması ile yargılanması devam eden Katil Netenyahu’nun daha dün ABD Kongresinde ayakta alkışlanarak karşılanması durumun vahametinin anlaşılması açısından tek başına yeter bir durumdur. Netenyahu her zaman olduğu gibi ABD Kongre kürsüsünden yalanlarını sıralamış, kara propagandasını tekrarlamış ABD’li senatörler de bu zırvaları alkışlamıştır. Tüm dünyanın gözü önünde işlenen cinayetler tüm dünyanın gözü önünde alkışlanabiliyor.

Biz de buradan dünya halkları olarak HAMAS alkışlıyor, Haklı direnişlerini destekliyoruz. Bu küresel zulme karşı küresel bir intifadanın başlaması gerektiğini tekrar ediyoruz.

Aksa Tufanı Uluslararası Kurumların zalimi durdurmak adına hiçbir işe yaramadığını ve bundan sonra da yaramayacağını, Batılı Devlet yöneticilerin Siyonizm’in bir parçası haline geldiğini, İslam ülkeleri yöneticilerinin makam ve mevkileri için kendi toplumlarına dahi ihanet edebileceklerini, İslam ümmetinin ne kadar etkisiz olduğunu ve okumasını bilenler için pek çok gerçeği gün yüzüne çıkarmıştır.

Şu ana kadar söylediklerim bu meydanlarda onlarca ve hatta yüzlerce kere söylenmiştir. Yine de söylenmeye devam edilecektir. Unutmayalım ki söz de bir eylemdir ve daha büyük eylemler için söylenir. Ta ki zulüm bitsin barış ve huzur gelsin.

Ancak şöyle bir gerçeklik ile de karşı karşıyayız.

Siyonizm ancak güçten anlar.

Bu nedenle bugün burada Anadolu’nun Müslüman halkı olarak söylediklerimizin karşılık bulmasını ve eyleme dönüşmesini bu toplumun yetkilendirdiği yöneticilerden talep ediyoruz.

SİYONİZME MADDİ MANEVİ HER TÜRLÜ DESTEK SUÇ KAPSAMINA ALINMALIDIR.

MECLİS GENEL KURULUNDA GÖRÜŞÜLMESİNE KARAR VERİLEN SOYKIRIMA KATILAN SOYKIRIMA DESTEK VEREN ÇİFTE VATANDAŞLARIN YARGILANMASINA İLİŞKİN YASA TEKLİFİNİN ÖNCELİKLİ OLARAK GÖRÜŞÜLMELİ VE KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLMELİDİR.

HEM TÜRK VATANDAŞI HEM DE İSRAİL VATANDAŞI OLAN VE BU SÜREÇTE İSRAİLDE ASKERLİK YAPANLAR TÜRKİYE’YE DÖNDÜKKERİNDE TUTUKLANMALI VE SOYKIRIMA DESTEK SUÇLAMASI İLE YARGILANMALIDIR.

TERÖR ÖRGÜTÜ İSRAİLİN KATİL YÖNETİCİLERİ TÜRK ADALET SİSTEMİ TARAFINDAN SOYKIRIM VE SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK YARGILANMALIDIR.

İSRAİL İLE YAPILAN TİCARETİN YASAKLANMASI GİBİ İSRAİL’E ÇEŞİTLİ YOLLAR İLE SAĞLANAN ENERJİ DESTEĞİ DE DURDURULMALIDIR. TÜM VANALAR KAPATILMALIDIR.

TOPLUM İÇERİSİNDE YAYGINLAŞAN BOYKOTA KAMU KURUMLARIDA DESTEK VERMELİDİR. KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ VE BELEDİYELER BOYKOT EDİLMESİ GEREKEN ÜRÜNLERİN SATIŞINDAN ARTIK VAZGEÇMELİDİR.

İSRAİLİN GÜVENLİĞİNİ VE İSTİHBARAT İHTİYACINI KARŞILAMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMAYAN İNCİRLİK VE KÜRECİK ASKERİ ÜSLERİ KAPATILMALIDIR.

ÜLKEMİZİN İSRAİL’İ İLK TANIYAN MÜSLÜMAN ÜLKE OLMA AYIBINDAN KURTULMASI GEREKMEKTEDİR VE İSRAİLİ BİR DEVLET OLARAK TANIMA KARARINDAN VAZGEÇİLMELİDİR.

Bizlerde;

BU ZULMÜ HER ORTAM VE ŞARTTA GÜNDEMDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ. SÖZÜMÜZ İLE KIYAMIMIZ İLE AKSA TUFANINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

AKSA TUFANI BİR MİLATTIR DİYORUZ. AKSA TUFANI TARİHİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK DİYORUZ. EVET, BUNA GERÇEKTEN İNANIYORSAK DAHA FAZLASINI YAPMALIYIZ. DAHA CESUR OLMALIYIZ. BURADAKİ ÇOĞU KARDEŞİMİZLE 10 AY’A YAKINDIR BİRÇOK EYLEM YAPTIĞIMIZIN ELBETTE FARKINDAYIZ. BUNUN ÇOK KIYMETLİ OLDUĞUNU TABİKİ BİLİYORUZ.

ANCAK DAHA ETKİNVESONUÇ ALICI STRATEJİLER GELİŞTİRMEYE İHTİYACIMIZ VAR. BUNU YAPACAK İMKANLARA DA SAHİBİZ. SAHİP OLDUĞUMUZ BU İMKANLARI HAREKETE GEÇİRECEK İRADE VE KARARLILIĞI ORTAYA KOYMALIYIZ. ARTIK GAZZE’Lİ KAHRAMANLARIN TÜM İNSANLIK ADINA ÖDEDİĞİ BEDELE DAHA SAHİCİ BİR ŞEKİLDE ORTAK OLMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ?

EY GENÇLER, EY MÜMİNLER, EY ERDEMLİ İNSANLAR, HERKES BULUNDUĞU ORTAMDA ARTIK KESİN VE NET ADIMLAR ATILMASI İÇİN MASAYA YUMRUĞUNU VURMALIDIR.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE BUGÜNE KADAR YAPTIĞIMIZ YARDIMLARI BİR KAT DAHA ARTIRACAK VE MADDİ İMKANLARIMIZI ZORLAYARAK YARDIM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

İSRAİL YANDAŞI OLAN VE ONA DESTEK VEREN FİRMALARI BOYKOT ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

DUALARIMIZIN BAŞINA FİLİSTİNİ KOYACAK,

ZULMÜN OLDUĞU YERDE TARAFSIZ KALMAYACAĞIZ.

KATILIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

ALLAHA EMANET OLUN.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum