1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. ANFİDAP: “Sisi Gazze’deki soykırıma sessiz kalma utancından kurtulmalıdır”
ANFİDAP: “Sisi Gazze’deki soykırıma sessiz kalma utancından kurtulmalıdır”

ANFİDAP: “Sisi Gazze’deki soykırıma sessiz kalma utancından kurtulmalıdır”

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, Mısır'ın cunta lideri Sisi’nin Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

04 Eylül 2024 Çarşamba 10:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Mısır’da darbe yaparak Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden Abdülfettah es-Sisi’nin Türkiye gelişine ilişkin basın açıklaması yaptı.

İMH Ankara şubesinde gerçekleşen toplantıda Platform Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, Gazze’deki katliama sessiz kalan Müslüman halklar ve liderlerinin korkak, zayıf, zelil ve hatta katliamın ortakları olarak hatırlayacaklarını söyledi.

Mısır’ın soykırımcı İsrail’e karşı bir duruş göstermediği gibi Filistin’e insani yardım ulaştırılması konusunda pasif tutumu ve İsrail’e doğrudan veya dolaylı avantaj sağlayan politikalar izlediğini belirten Karaman, “Soykırım boyunca dünyanın her tarafından ve özellikle ülkemizden gönderilen insani yardımların yalnızca çok azının Refah sınır kapısından Gazze’ye girmesine müsaade edilmiştir. İnsanların dişinden tırnağından artırarak Gazze’deki masumlara ulaşacağı umuduyla gönderdiği binlerce tır yardım malzemesi Mısır yönetimi yüzünden heba olmuştur. Mısır Cumhurbaşkanının bu utanca son vererek gecikmeksizin insani ve tıbbi yardımların Gazze’deki sivillere ulaşmasını sağlaması insani bir zorunluluktur.” dedi.

Hamas’ın Mısır tarafından desteklenmesi gerekirken terör örgütü olarak görüldüğünü anımsatan Karaman, “Mısır devletinin bu ayıptan dönmesi ahlaki bir zorunluluktur. Müslüman Mısır halkının iradesini yok sayan ve bir darbe ile iktidara gelen Sisi'nin neyin karşılığında Filistin davasını ortada bırakan tavır sergilediği vicdanlı insanlar tarafından sorgulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Mısır’ın soykırım sürecinin başından itibaren İsrail ile ticareti katlanarak devam ettiğini ifade eden Karaman, “Katillerden kazanılan paradan hiçbir zaman fayda gelmeyeceği uyarısıyla Ankara görüşmeleri neticesinde alınacak bir kararla Mısır Cumhurbaşkanının İsrail’le tüm ticaretini sonlandırması soykırıma ortak olmamak açısından bir zorunluluktur. Mısır Cumhurbaşkanının Gazze’deki tünellere karşı sergilediği politikasını derhal sonlandırması gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin özellikle Mısır gibi Filistin topraklarının komşu ülkeleri hava, kara ve deniz sahalarını soykırımcı İsrail’e kapatmalarının soykırımı durdurmak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Karaman, “Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak Siyonist İsrail’in soykırımının durdurulması ve özgür Filistin devletinin kurulması için Mısır ile Türkiye’nin ortak hareket etmesinin öneminin farkındayız. Sisi’nin 7 Ekim soykırım sürecinde gösterdiği Filistin aleyhine duruştan bir an önce vazgeçerek tarihin doğru tarafında Filistin’in mücadelesinin yanında tavır almasının, soykırıma sessiz kalma ve dolaylı yardım etme utancından kurtulması için bir fırsat olduğunu hatırlatırız.” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-04-at-10-50-53.jpeg

HABERE YORUM KAT