1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Andığınız kişi bir darbeciydi!
Andığınız kişi bir darbeciydi!

Andığınız kişi bir darbeciydi!

Darbeci Cemal Gürsel, ölümünün 58'inci yıl dönümünde mezarı başında resmi törenle anıldı.

14 Eylül 2024 Cumartesi 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

27 Mayıs Darbesi'nden sonra cuntacı askerler tarafından Cumhurbaşkanı yapılan Orgeneral Cemal Gürsel, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra gerçekleştirilen ilk darbenin mihmandarlarından birisiydi.

Türkiye'de askerin toplum üzerindeki tahakkümü neredeyse her on yılda bir gerçekleştirilen askeri darbelerle sağlanırken bu işleyiş 15 Temmuz'da ilk defa tersine döndü. Ancak her şeye rağmen Türkiye'deki darbe gerçeğinin sona erdiğini söylemek mümkün değil. Son olarak Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlarını çekerek ettikleri yemin darbeciliğin yaşayan bir olgu olduğunu gösteriyor.

Cemal Gürsel ise ölümünün 58'inci yıl dönümünde mezarı başında resmi törenle anıldı. Devletin darbecileri el üstünde tuttuğu bir vasatta kimsenin darbe ve cuntacılıktan çekinmeyeceğini görmek lazım. 

Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Bekir Keleş, Ankara Vali Yardımcısı Osman Beyazyıldız ve askeri yetkililer de katılmış. Hatırlatmanın faydası var mı bilmiyoruz ancak andığınız kişi bir darbeciydi! 

Türkiye'de bir şeylerin gerçek anlamda değiştiğini görmek ne zaman mümkün olacak acaba?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum