1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Amasya’da Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı
Amasya’da Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Amasya’da Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Şehit İsmail Heniyye için Amasya’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

01 Ağustos 2024 Perşembe 00:36A+A-

Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformu öncülüğünde ikindi namazı çıkışı Sultan II. Bayezit Camii önünde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikast sonucu şehit olması sebebiyle Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

7 Ekim'den bu yana 40 binin üzerinde Gazzeli müslümanı katleden zalim siyonistler İsmail Heniyye'ye de suikast düzenleyerek zulümde sınır tanımadıklarını bir kez daha ortaya koydular. Devam eden bu katliamlara dünyanın dört bir yanından Müslümanlar tepki gösterirken Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformuna bağlı STK temsilcileri ve Amasya halkının katılımları ile ikindi  namazı çıkışı Sultan II. Bayezit Camii önünde Gazze  şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

amasya-20240731-02.jpg

Bir Heniyye Gitse de Bin Heniyye Gelir

Cenaze namazı öncesi söz alan Amasya GÖKBİR Platformu Dönem Başkanı Serdal Benli, İsmail Heniyye'nin şehadetini tebrik ederek, direnişin sahiplenilmesi konusunda hatırlatmalarda bulundu.

amasya-20240731-03.jpg

Amasya İl Müftüsü Durmuş AYVAZ tarafından kılınan cenaze namazının ardından mazlumların kurtuluşu ve zalimlerin kahrolması için dua yapıldı. Yoğun katılımın olduğu cenaze namazı öncesi şehitler için teşrik tekbirleri getirildi.

amasya-20240731-01.jpg

amasya-20240731-04.jpg

HABERE YORUM KAT