1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Amasya’da Gazze için kunut programı düzenlendi
Amasya’da Gazze için kunut programı düzenlendi

Amasya’da Gazze için kunut programı düzenlendi

Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformu öncülüğünde akşam namazıçıkışı Sultan 2. Bayezit Camii önünde Gazzeli müslümanlar için kunut ve dua programıgerçekleştirildi.

23 Temmuz 2024 Salı 15:45A+A-

Siyonistlerin Gazze’ye yaptığı soykırım 9 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Gazzeli müslümanlara yapılan zulmü unutturmamak ve zalimleri lanetlemek için Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformuna bağlı STK temsilcileri ve Amasya halkı peygamberimizin Bir’i Maune şehitleri için yapmış olduğu kunut duası sünnetini icra ederek Gazzeli Müslümanlara dua, zalim Siyonistlere beddua için bir araya geldi.

Zalime Öfkemizi Diri Tutmalı, Boykota Devam Etmeliyiz

Akşam namazı sonrası tekbirlerle cami önünde başlayan programda kunut duasının yapıldığı namazı kıldıran Amasya Ahimder Başkanı İbrahim Aslan, Gazze’de yaşananlar karşısında öfekemizi diri tutmamız gerektiğini, katliamın devam ettiğini, boykotun sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak içerisinde kunut duası yapılarak kılınacak namazın peygamberimiz tarafından Bir’i Maune şehitleri için özellikle sabah namazında yapıldığını, musibetler karşısında yapılan bu ibadeti bizler de Gazzeli kardeşlerimize dua, zalimlere beddua niyetiyle yaparak peygamberimizin sünnetini icra etmiş olunacağını, rabbimizden niyetlerimizin makbul olmasını temenni ettiğini belirtti.

Kılınan namazın ardından Amasya İHH Başkan Yardımcısı Fatih Akgül’ün Filistinli ve tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu için yaptığı duayla program sona erdi.

 

Dua Metni:

Euzu billahihimineşşeytanirracim. Bismillahirahmanirrahim.

Elhamdülillahi rabbil alemin. Essalatü vesselamü alarasulina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.

Hasbünallahu  ve ni’mel vekil, ni’mel mevlâ ve ni’mennasîr, ğufrâneke Rabbena ve ileyke’l masîr.

Elhamdulillâhi rabbil'alemin. Errahmânir'rahim, Mâliki yevmiddin, İyyâke na'budu Ve iyyâke neste'în, İhdinessirâtal mustakîm, Sirâtallezine en'amte aleyhim, Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Rabbena atina fid dünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve gina azabennar. Rabbicalnî mügıyme’s-salâti ve min zürriyyetî, Rabbenâ ve tekabbel dua…

Rabbenâğ firlî ve livâlideyye ve lilmü’minîne yevme yekumü’l hısâb. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

Rabbenâ lâ tu-âḣiżnâ in nesînâ ev aḣta/nâ(c) rabbenâ velâ tahmil 'aleynâ isran kemâ hameltehu 'ale-lleżîne min kablinâ(c) rabbenâ velâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(i)(s) va'fu 'annâ vaġfir lenâ verhamnâ(c) ente mevlânâ fensurnâ 'ale lkavmi-lkâfirîn(e)

Allâhümme innâ nesteînüke, ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü'minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük.

Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes'â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhıg.

Allahım! Sen'den yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, Sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek, Sen'i hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve Sana karşı geleni bırakırız.

Allah'ım ! Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Sen'in için kılarız, ancak Sana secde ederiz. Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz Sen'in azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

Ya Rab sana Hz. İbrahim’in diliyle dua ediyoruz.

Rabbena Lâ tuziğ kulûbenâ, ba’de iz hedeytena, ve heblenâ mil’ledünke rahmeh, inneke entel Vehhâb. (Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi kaydırma. Kendi katından bize rahmet ver. Gerçek rahmet edici Vehhab Sensin. (Al-i İmran, 8) 

Ya Rab sana Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in diliyle dua ediyoruz.

Sübhanallâhi ve bihamdihî, sübhanallâh’il azim. (Yüceler yücesi, her türlü kusur ve noksanlıktan münezzeh olan Allah’ı hamd ile tesbih u takdis ederim.)

Allahümme, inneke afuvvun tuhibbul afve, fa’fu anna. (Allah’ım şüphesiz sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Bizleri de affet.)

Allahümme veffiknâ ilâ mâ tuhibbû ve terdâ. (Ey Allah’ım! Bizleri sevdiğin ve razı olduğun işlere muvaffak eyle.)

Rabbim! Gerçekten biz (günahlarla) kendime zulmettik, bizi bağışla. Günahları bağışlama sadece sana aittir. Bize merhamet et, çünkü Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. 

Allah’ım ağlamayan gözden, ürpermeyen kalpten, huşû duymayan gönülden, kabul edilmeyen duâdan, fayda vermeyen ilimden, dinlenilmeyen sözden, doymayan nefisten, az da olsa yardım etmeyi sevmemekten Sana sığınırız.

Sübhanek! (Seni tesbih u takdis ederiz.)

Seni hakkıyla bilemedik ey Rabbimiz

Seni hakkıyla zikredemedik ey Rabbimiz

Sana hakkıyla şükredemedik ey Rabbimiz

Sana hakkıyla ibadet ve kulluk yapamadık ey Rabbimiz.

Allah’ım! Bizimle günahlarımızın arasını, doğuyla batının arası kadar uzak eyle. Allah’ım! Beyaz elbisenin kirden arındırıldığı gibi bizi de günahlarımızdan arındır ve temizle.

Ya Rab sana hayat rehberimiz Kuran’ın diliyle dua ediyoruz.

Rabb’iğfir verham, ve ente hayrur’rahimin. (Ya Rabbî, Sen bizi affet, Sen bize merhamet et. Zira merhamet edenlerin en hayırlısı Sensin. (Mü’minûn, 118)

Ey Rabbimiz yeni hicri yıla girdiğimiz Muharrem ayında, bu meydanda Zalim Siyonistler tarafından katledilen Gazzeli kardeşlerimiz için; Gazze’deki masum çocuk, kadın ve yaşlılar için; mazlumların yanında, başta ABD ve İsrail olmak üzere tüm zalimlerin karşısında olduğumuzu ortaya koymak, zalimlere ve zulme destek olanlara lanet etmek için toplandık. Sen şahitliğimizi makbul eyle.

Paygamberimizin güzide ashapları Bi'r-i Mâune'de katledilince Rasûlullah (s.a.s.) kendisine bu acı haberin ulaştığı gece sabah namazının ikinci rekatında rukûdan doğrulunca: "Allah'ım! Onların durumlarını sana havale ediyorum. Ey Allah'ım! Onların yıllarını Yusuf Peygamber'in kıtlık yılları gibi çetin yap, başlarına darlık getir. " diye beddua etmiş ve buna beş vakit namazlarında bir ay müddetle devam etmişti.

Ya Rabbi peygamberimiz gibi ellerimizi sana açtık. Gazzeli kardeşlerimiz gözlerimiz önünde katledilirken hiçbir şey yapamaz olduk. Yapılan zulmü kanıksar olduk. Aciz kaldık Ya Rabbi. Zulmü durdurmaya gücümüz yetmiyor. Kardeşlerimize dua etmek için toplandık. “Dualarınız olmasaydı size ne diye değer vereyim” diye buyuruyorsun. Ya Rabbi duaları işiten, dualara icabet eden ancak sensin. Senin lütfu keremine sığınıyoruz. Yalnız senden istiyoruz. Sen alemlerin Rabbisin. İçinde bulunduğumuz şu zilletten kurtulmayı bizlere nasip eyle Allah’ım. Sen dualarımızı kabul eyle Allah’ım.

Ya Rabbi buruk bir şekilde Ramazan ve Kurban Bayramlarını idrak ettik. Yaklaşık 10 aydır zalim Siyonistler tarafından çocuk, kadın, yaşlı demeden katledilen, soykırıma uğrayan Gazzeli kardeşlerimize içimiz yanıyor. Kardeşlerimiz orada hem ölüm hem de açlıkla imtihandan geçerken bizler evlerimizde huzurlu değiliz. Ya Rabbi kardeşlerimize içinde bulundukları bu halden bir çıkış kapısı ihsan eyle.

Ey Rabbimiz Mescidi Aksa için, senin dinin uğruna malıyla, canıyla cihad eden, izzetiyle direnen bu yiğit Gazze halkına zaferler nasip eyle. Bu uğurda şehit olan tüm kardeşlerimize rahmetinle muamele eyle. Yaralı kardeşlerimize şifalar ihsan eyle. Ailelerine, yakınlarına sabrı cemil ihsan eyle.

Ey Rabbimiz bir parça ekmeği çok gören; kadınları, çocukları, yaşlıları katleden; hastaneleri okulları bombalayan insanlıktan ve merhametten nasibini almamış bu azgın zalimler topluluğunu kahru perişan eyle. Ey Rabbimiz geçmişte Fravunları, Nemrudları, Ebreheleri nasıl yerin dibine geçirdiysen bugünün Fravunlarını, Nemrudlarını, Ebrehelerini de yerin dibine geçir. Onları kahru perişan eyle Allah’ım.

Ey Rabbimiz Gazze’deki kardeşlerimizin izzetli direnişleri, teslimiyetleri bizlere sahabeleri hatırlatıyor. 4 evladını şehit vermiş Gazze’li yiğit anne “bugün benim düğün günüm. Yavrularım cennete gitti. Ya Rabbi sen razı olana kadar elimizde ne varsa al.” diyor.  10 yaşındaki yavrucak şehit olmuş babasının başında “ bir daha beni sabah namazına kim kaldıracak” diye dert yanıyor. 

Ya Rab ölümü öldüren bu yiğit halkın direnişine, teslimiyetine vallahi şahidiz. 

Ya Rab çaresizlikler içinde olmalarına rağmen imanlarından taviz vermeyen bu halkın imanına vallahi şahidiz.

Ya Rab izzeti ve şerefi sadece senin katında arayan Gazzeli kardeşlerimiz tüm dünyaya nasıl Müslüman olunacağını yaşayarak gösterdiklerine vallahi şahidiz.

Ya Rab dünyanın egemen güçlerine karşı çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla direnen bir avuç müslümanın imanın ne büyük bir güç olduğunu bizlere hatırlattıklarına vallahi şahidiz.

Ya Rab zorlu şartlara rağmen mücahitlerin zalim Siyonistleri nasıl rezil ettiklerine vallahi şahidiz. 

Ya Rab bu izzetli halka yardım eyle. Allah’ım bu izzetli halka zaferler nasip eyle. Bizleri bu mazlumların destekçisi kıl.

Ey Rabbimiz yakın zamanda salgın hastalıklarla, sellerle, yangınlarla, 6 Şubat depremiyle imtihanlardan geçtik. Şimdi de Gazze’deki katliamlarla imtihan geçiyoruz. Bu kadar uyarılara rağmen hiçbir şey olmamış gibi hareket edenlerden eyleme bizleri Ya Rabbi. Başımıza gelen musibetlerden ders almayı bizlere nasip eyle Allah’ım. Gazze’deki direnişten bizleri ibret alanlardan eyle.

Ey Rabbimiz Gazze’deki şanlı direnişe karşı kardeşlerimizin emanetine sahip çıkmayı bizlere nasip eyle. Boykotu yaşam tarzı haline getirmeye bizleri muvaffak kıl. Aldığımız yiyeceklerden giyimimize; izlediğimiz filmden, yaşam kültürüne kadar boykot bilincimizi diriltmeyi nasip eyle. Batının ve modern kültürün bizi ve nesillerimizi kuşatmasına karşı uyanık eyle Allah’ım.

Ey Rabbimiz bize ve nesillerimize çevresini mübarek kıldığın, peygamberlerimizden izler taşıyan Mescid-i Aksa’yı zalimlerin elinden kurtaracak bir bilinç ve şuur ihsan eyle. Nesillerimizi bu bilinçle yetiştirmeyi bizlere nasip eyle. Mescid-i Aksa’da Gazzeli kardeşlerimizle özgürce namaz kılmayı bizlere nasip eyle Allah’ım.

Ey Rabbimiz şirkin, küfrün, fıskın, ahlaksızlığın, çıplaklığın ve isyanın her tarafımızı kuşattığı bir zamanda bizleri, ailelerimizi, çocuklarımızı her türlü kötülükten muhafaza eyle. Bizi ve nesillerimizi ıslah eyle. Bizi ve nesillerimizi sana teslim olanlardan eyle, namaz kılanlardan eyle.

Ey Rabbimiz bize dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler ihsan eyle. Bizi, annemizi, babamızı ve tüm Müslümanları hesap gününde bağışla. Dünyaya dalıp ahireti unutanlardan eyleme. İzzeti ve şerefi dünyalıkta, malda, makamda değil, sadece senin katında arayanlardan eyle. Üç kuruşluk dünya menfaati uğruna değerlerini satanlardan eyleme.

Ey Rabbimiz annenin evladını ateşe atacağı, yeni doğan çocuğun saçlarının ağaracağı, hamile kadının çocuğunu düşürüp farkına varamayacağı, herkesin kendi derdine düştüğü o dehşetli kıyamet gününde bizleri cehennem azabına uğramaktan muhafaza eyle Ya Rabbi.

Ey Rabbimiz bizleri altlarından ırmaklar akan o güzel cennetlerde peygamberler, şehitler, sıddıklar ve salihlerle beraber eyle. Canımızı Müslüman olarak al ve bizleri Salihlerin zümresine dahil eyle.

Ey Rabbimiz bizi taşıyamayacağımız şeylerle imtihan etme. Zalimlere karşı bize yardım eyle. İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme. Günahlarımızı ve kusurlarımızı bağışla. Tövbelerimizi makbul eyle. Şüphesiz tövbeleri ve duaları işiten ve kabul eden ancak sensin.

img-20240722-wa0022.jpgimg-20240722-wa0021.jpgimg-20240722-wa0020.jpgimg-20240722-wa0019.jpgimg-20240722-wa0026.jpgimg-20240722-wa0025.jpgimg-20240722-wa0024.jpgimg-20240722-wa0023.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum