1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Amasya’da Gazze İçin Kunut duası yapıldı
Amasya’da Gazze İçin Kunut duası yapıldı

Amasya’da Gazze İçin Kunut duası yapıldı

​​​​​​​Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformu öncülüğünde akşam namazı çıkışı Fatih Sultan Mehmet Cami önünde Gazzeli müslümanlar için kunut ve dua programı gerçekleştirildi.

16 Ağustos 2024 Cuma 00:47A+A-

Siyonistlerin Gazze’ye yaptığı soykırım 10 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Gazzeli müslümanlara yapılan zulmü unutturmamak ve zalimleri lanetlemek için Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformuna bağlı STK temsilcileri ve Amasya halkı peygamberimizin Bir’i Maune şehitleri için yapmış olduğu kunut duası sünnetini icra ederek Gazzeli Müslümanlara dua, zalim Siyonistlere beddua için bir araya geldi.

amasya-20240815-01.jpg

Akşam namazı sonrası  cami önünde başlayan programda kunut duasının yapıldığı namazı kıldıran Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Şahin, Gazze’de yaşananlar karşısında öfekemizi diri tutmamız gerektiğini, katliamın devam ettiğini, boykotun sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak içerisinde kunut duası yapılarak kılınacak namazın peygamberimiz tarafından Bir’i Maune şehitleri için özellikle sabah namazında yapıldığını, musibetler karşısında yapılan bu ibadeti bizler de Gazzeli kardeşlerimize dua, zalimlere beddua niyetiyle yaparak peygamberimizin sünnetini icra etmiş olunacağını, rabbimizden niyetlerimizin makbul olmasını temenni ettiğini belirtti.

amasya-20240815-03.jpg

Mehmet Şahin’in yaptığı duanın ardından program sona erdi.

Amasya Gök-Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformu öncülüğünde her hafta perşembe günleri yatsı namazı sonrası Gazzeli müslümanlar için dua programı devam edeceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT