1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Amasya Özgür-Der Seminerleri Başladı
Amasya Özgür-Der Seminerleri Başladı

Amasya Özgür-Der Seminerleri Başladı

Yeni açılan Özgür-Der Amasya Şubesi alternatif eğitim seminerleri başladı. İlk seminerin sunumunu Faruk Sildir yaptı.

27 Kasım 2011 Pazar 00:22A+A-

İslami Hareket ve İlkeler başlıklı semineri sunan Faruk Sildir’in sunumunu maddeler halinde vererek bu maddeleri açtı. Sildir tarafından sunulan maddeler şunlardı:

1- İslami mücadelede mazlum ve mahrum halk ile mücadele etmek yerine egemen şirk sistemi ile mücadele edilmelidir. Fakat halkın yanlış inanç ve gelenekleri de ayıklanmalıdır.

2- Tevhidi mücadelede yer alan insanlar kendilerini çok iyi yetiştirmelidirler yoksa muhataplarını yeterince bilgilendiremedikleri için red edilmeleri kaçınılmazdır.

3- Ameli meseleleri ve içtihadi farklılıkları itikatlaştırmamalıyız.

4- Davetin açık olması ve sadece suni bir boyutunun olmaması, düşünce boyutunda kalmayıp vahyin şahitliğini sosyal hayatın içerisinde yerine getirmeliyiz.

5- Kaynak olarak kitaba yönelinmesi bu noktada geleneksel anlayışın “bu kitap anlaşılmaz” tarzi ile “herkesin anlayışına göre bir Kur’an” anlayışı reddedilmelidir.

6- Kimlik ve ilkelerin belirlenmesindeki farklılıklar rahmet kabul edilemez. Farklılıkları aynileşinceye kadar konuşmalı ve aynı hedefe yürümeliyiz. Yani kervanla yürüyüp hür ve özgür olmalıyız sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

faruk_sildir-20111126-01.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum