1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nden İslam karşıtı propaganda
Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nden İslam karşıtı propaganda

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nden İslam karşıtı propaganda

Almanya'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı, X hesabı üzerinden "Bunun sadece başkalarının başına geldiğini mi düşünüyorsunuz?" başlıklı bir animasyon video ile Müslümanları hedef alan İslam karşıtı bir gönderi yayınladı.

07 Eylül 2024 Cumartesi 21:39A+A-

Animasyon ile hazırlanan gönderide, karikatürize edilmiş sakallı kişilerin, genç kızlara İslam'da makyaj yapmanın yasak olduğu yönünde telkinler verdiği görülürken, peçeli olarak tasvir edilen Müslüman kadınların ise "İslami hassasiyetleri bulunan koca aradığını" söyleyen bir paylaşım yaptığı, görülüyor.

Sakallı olarak çizilen Müslümanların, eş arayan kadınları kendilerine ikinci bir eş olarak aldığının gösterildiği videonun sonunda "Selefilik tuzağı düşündüğünüzden daha hızlı yayılıyor" ifadelerine yer veriliyor.

Videonun sonunda, gönderinin 'Antworten Auf Salafismus' (Selefiliğe Cevaplar) isimli oluşum tarafından hazırlandığı ifadelerine yer verilirken gönderi İçişleri Bakanlığı'nın resmi X hesabı tarafından da paylaşıldı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ve Almanlar yayınlanan gönderiyi Nazi propagandası olarak gördüğünü belirterek, "Almanya'nın Bavyera eyaleti hükümeti, Müslümanlara karşı korku ve nefret uyandıran Nazivari bir video yayınladı." ifadeleriyle yorumladı.

Gelen tepkiler üzerine gönderinin yayınlandığı Bavyera İçişleri Bakanlığı, videoyu sayfasından kaldırdı.

'Selefiliğe Cevaplar' isimli platform, kendini Almanya'daki Müslümanların radikalleşmesine karşı faaliyet gösteren bir oluşum olarak tanıtıyor, Almanya'daki Bavyera yerel hükümeti tarafından desteklenen bir kuruluş olarak biliniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT