1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”
Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”

Ali Emre: “Gazze’nin bize değil, bizim Gazze’ye ihtiyacımız var”

Ankara’da Özgür-Der’in düzenlediği bir programda konuşan Ali Emre, Gazze ölürken dünyanın dirildiğini unutmayalım. Gazze’nin bize değil bizim Gazze’ye ihtiyacımız var.” dedi.

29 Eylül 2024 Pazar 08:46A+A-

YUSUF AHMET KAYA / HAKSÖZ-HABER

ÖZGÜR-DER Ankara Şubesi 2024-2025 konferans serisine “Birinci Yılında Aksa Tufanı” konusu ile başladı.

Program, Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Yasemin Öğüt’ün selamlama konuşması ile başladı. Sene içerisindeki programlar ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Öğüt sözü Ali Emre’ye bıraktı.

Ali Emre sözlerine, şahitlik eyleminin peygamberlerin sünneti olduğunu söyleyerek başladı. Filistin mücadelesinde kadınların rolünden bahseden Emre şöyle devam etti: “Peygamberimizin en büyük destekçisi Hz. Hatice idi. Gazze’de de birçok Hatice var. Gazzedeki kadınların rolü çok önemli.”

Filistin tarihinden bahseden Ali Emre, Filistin direnişinde Rahmetli Şeyh Ahmet Yasin’in Filistin halkını İslami bilinçlenme ve ahlaklanma noktasında ciddi katkısının olduğunu vurguladı.

Emre, 7 Ekimden bu yana devam eden direniş ile ilgili şunları kaydetti: “ 7 Ekim Talut’un Calut’u kafasından bir taş ile vurarak öldürmesi gibi bir olaydı. Filistinli mücahitler israil’i sarstı. O günden beri Gazze’nin bu mücadelesine hayran olan birçok insan Müslüman oldu. Yeni Zelanda’da 350 kadın Müslüman oldu. Norveç’te bir kadın akademisyen Müslüman oldu. Gazze ölürken dünyanın dirildiğini unutmayalım. Gazze’nin bize değil bizim Gazze’ye ihtiyacımız var.

 Konuşmacı gösteriler hakkında “En sistemli ve devamlı eylemler bizim ülkemizde oluyor. Ama aynı zamanda dünyanın her yerinde insanlar meydanlara iniyor. Sibirya’da yerliler yürüyüş yaptılar. Brezilya’da 3 milyon insan yürüdü. Amerika’da askerin teki dayanamadı bu acıya, kendini ateşe verdi.” dedi.

“Boykot bizim cihat türümüzdür, ona devam etmeliyiz.” diyerek boykot çağrısını hatırlattı.

Ülkelerin tavrından bahseden Ali Emre “Allah razı olsun Sn. Cumhurbaşkanı ‘Hamas bir terör örgütü değil direniş örgütüdür’ dedi. Bunu diyebilen ikinci biri var mı? Arap ülkelerinde gösteri yapmak bile yasak. Türkiye gibi Katar gibi iki-üç ülke daha olsaydı mücadelemiz daha kavi olabilirdi.” dedi.

Sosyal medya paylaşımları ile eylemler ile Filistin davamızı diri tutmamız gerektiğini hatırlatan Ali Emre sözlerini noktaladı.

ali-emre-program-2.jpg

ali-emre-program.jpg

HABERE YORUM KAT