
Ali Bayramoğlu Yeni Şafak'tan Ayrıldı
Yeni Şafak Gazetesi'nde 15 yıldan bu yana köşe yazıları yazan Ali Bayramoğlu, gazeteden ayrıldığını duyurdu.
21 Eylül 2016 Çarşamba 13:34A+A-
Ali Bayramoğlu, ayrılık kararını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Bayramoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"15 yıldır yazarlığını sürdürdüğüm Yeni Şafak Gazetesi son dönemde yazılarımla ilgili sıkıntılar yaşamaya başladı. Benim de gazetenin buna yönelik tasarruflarını kabul etmem ve beklentisini karşılamam söz konusu değil. Gazete ile aramdaki 'akit' sürdürülemez hale gelmiş bulunuyor. Yeni Şafak Gazetesi yazarlığıma ve yazılarıma son veriyorum."
Al Jazeera'nin ulaştığı Bayramoğlu, Twitter üzerinden yaptığı bu açıklama dışında şimdilik başka bir açıklama yapmayacağını söyledi.
HABERE YORUM KAT
Bu adamın ayrılması konusunda Yeni Şafak'ı suçlayanlar, Ali Bayramoğlu'nu iyi okuyamamışlar. Bu adama kapı çok, bırakın Yeni Şafak'ta bize kalsın.
Yanıtla (0) (0)İktidar medyası ne yazık ki pespayeleştikçe pespayeleşiyor. Birkaç kişi hariç okunacak neredeyse yazarları kalmadı. Ekarte ede ede çevrelerinde kimse kalmayacak. Ne olacak birkaç farklı ses olsa. Zulmü mü savunuyordu Gülay Göktürk. Ona bile tahammül edememişlerdi. Madem kendiniz gibi olmayanları çevrenizde barındırmıyorsunuz bari içinizden bilge ve ufuk açıcı adamlar yetiştirin. Eğer o da yoksa ne yapacaksınız ileride. Tek tip mi olacak herkes. İnsan sermayesinin değerini halen anlayamadılar ne yazık ki.
Yanıtla (0) (0)Bizleri temsile yakın olmasına rağmen, farklı fikir/ düşünce/ aksiyona tahammül edememek ne denli berbat bir durum! Şakşakçı onlarca düzine yazar/ çizerinizde mevcudiyeti yetmiyor mu? Ayrı kulvarda/ farklı düşüncesi olan birine tahammül edememek hangi vicdan/ izan parametreleri ile izah edeceksiniz ?... Hakikaten Ali Bayramoğlu kaliteli/ çizgisi belli/ hak ve hakikatin her platformda/ zeminde çekinmeden dillendiren bit yazar... Merak ediyorum cidden, bu ayrılışın izahını kim neyle/ Nasıl yapacak?
Yanıtla (0) (0)Her zirvenin bir inişinin olduğunun habercisi.
Yanıtla (0) (0)Ali Bayramoğlu nitelikli bir kalemdi. Yazdıklarının bazılarını rahatsız ettiği, edeceği de belliydi. Farklı fikirlere, yaklaşımlara karşı tahammülsüzlük ortamının yaygınlaştığını görüyor ve üzülüyorum.
Yanıtla (0) (0)Ne isteniyor, amigoluk mu? Hükümete yakın medyada mebzul miktarda dil ve kalem oynatan amigo yetmiyor mu? Yazdığı gazetede besmele çeker gibi her sözüne övgülerle başlayan, iktidarın her eylemini savunma refleksi içinde gazeteciliği dalkavukluk boyutuna vardıran kalemler varken Bayramoğlu'na yeter denilmesi düşündürücüdür. Bir nebze dahi olsa aykırı her sese gösterilen bu tahammülsüzlük güzel bir şey değil! Şahsen beni korkutuyor! Maalesef bu iyi bir gidişat değil!
Teroru destekleyen, teror propagandasi yapan bir kisim yazarin iceri alinmasina dusunce ozgurlugu kapsaminda karsi cikmasi bile Bayramoglu'nun ilgili gazeteyle yollarinin ayrilmasi icin yeterli bir sebeptir. Bayromoglu, once "Fitne katlden beterdir" dusturu uzerinde biraz tefekkur etsin.
Yanıtla (0) (0)