1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Al Jazeera'nin işgal rejimindeki faaliyetlerine getirilen yasak 45 gün daha uzatıldı
Al Jazeera'nin işgal rejimindeki faaliyetlerine getirilen yasak 45 gün daha uzatıldı

Al Jazeera'nin işgal rejimindeki faaliyetlerine getirilen yasak 45 gün daha uzatıldı

Tel Aviv'deki bir mahkemenin Katar merkezli Al Jazeera televizyonun işgal rejimindeki faaliyetlerine getirilen yasağı 45 gün daha uzatma kararı aldığı bildirildi.

26 Temmuz 2024 Cuma 13:30A+A-

Siyonist Ordu Radyosunda yer alan haberde, Al Jazeera'ya getirilen faaliyet yasağının 45 gün daha uzatıldığı belirtildi.

Yasağın uzatılması kararının Tel Aviv Bölge Mahkemesi tarafınca alındığı ifade edildi.

İşgal rejimi, 6 Mayıs'ta Al Jazeera televizyonunun İsrail'deki yayınlarını sonlandırma, ofislerini kapatma, ekipmanlarına el koyma kararı almıştı.

Siyonist devlet televizyonu KAN'ın 20 Ekim 2023 tarihli haberinde, işgal rejiminin "devlet güvenliğine tehdit oluşturan" televizyon kanallarının kapatılabilmesine izin veren düzenlemeleri onayladığı bildirilmişti.

Karar doğrultusunda İsrail'deki Al Jazeera ofislerinin kapatılmasının ve ekipmanlarına el konulmasının mümkün olduğu belirtilmişti.

Karar kapsamında Al Jazeera'nın çatısı altındaki televizyon kanalları ve internet sitelerinin İsrail'deki faaliyetlerinin sonlandırılması, yayınlarının durdurulması, internet sitelerine erişim engelinin getirilmesi, ofislerinin kapatılması ve ekipmanlarına el konulması kararlaştırılmıştı.

HABERE YORUM KAT