1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Aksaray ve Konya’dan Suriye’ye 15 Tır Yardım
Aksaray ve Konya’dan Suriye’ye 15 Tır Yardım

Aksaray ve Konya’dan Suriye’ye 15 Tır Yardım

Kampanya kapsamında Konya ve Aksaray'da toplanan 15 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi

23 Şubat 2014 Pazar 23:43A+A-

Suriyeliler için düzenlenen ''Sana İhtiyacım Var Kampanyası'' kapsamında Konya ve Aksaray'dan toplanan 15 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında Konya'da toplanan 11 tır dolusu yardım malzemesi, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

İHH-AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan savaştan dolayı insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. İHH'nın savaşın çıktığı ilk günden beri bölgede yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Yılmaz, "Bir ekmeğin, bir elbisenin bile ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımların hayati önem taşıdığı şu günlerde Suriyeli kardeşlerimize yardım seferberliği başlattık" dedi.

10 TIR DAHA GİDECEK

Yılmaz, un, kuru gıda, konserve, bebe bisküvisi ve konserve çeşitlerinin bulunduğu yardım tırlarının Suriye'deki kamplara ulaştırılacağını belirterek, şöyle konuştu: "İHH, bugün en büyük yardım organizasyonunu gerçekleştiriyor. Bugüne kadar Suriye'ye 2 bin 225 yardım tırı gönderen İHH, 1 Ocak- 28 Şubat tarihlerinde göndermeyi hedeflediği 500 yardım tırının 200'ünü bugün Türkiye'nin dört bir yanından Suriye'ye gönderiyor. Biz de Konya'dan bölgeye 11 tırı göndermiş oluyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde 10 yardım tırını daha Suriye'ye göndereceğiz." Konuşmaların ardından yardım tırları, dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıktı.

AKSARAY'DAN 4 TIR

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası kapsamında Aksaray'dan da 4 yardım tırı Suriye'ye gönderildi. İHH Aksaray temsilcisi Önder Özkan, Büyükbölcek Caddesi'nde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardım tırlarının gıda malzemeleriyle dolu olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum