1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Ahlak abidesi Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ahlaksız saldırılar ve arka planı
Ahlak abidesi Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ahlaksız saldırılar ve arka planı

Ahlak abidesi Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ahlaksız saldırılar ve arka planı

İslam’ın evrensel mesajını karalamak isteyenlerin en çok dile getirdiği konulardan olan Hz. Muhammed’in (s.) çok eşle evliliği yanında küçük yaşta evlendiği iddia edilen Hz. Aişe validemiz ile olan evliliğidir.

07 Temmuz 2024 Pazar 23:48A+A-

Cahit Çekmen / Haksöz Haber

“Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” Ahzap Suresi, 21

Hristiyan dünyasının ruhban sınıfında Hz. Meryem’e nispetle bakirelik yüceltilmiştir. Bu vesileyle evlilik/cinsel ilişki rahip ve rahibelere yasaklanmıştı. Tanrıya yakın olmak için asketizm dedikleri dünyevi tüm zevklerden kendilerini mahrum etmeleri dini bir farziyet olarak telakki ediliyordu. Bu bakış açısına göre İslam peygamberinin evlilikleri genellikle Hristiyan dünyası tarafından sürekli kadın düşkünlüğü ve şehvetperestlikle suçlanmıştı. İslam’ın evrensel mesajını karalamak isteyenlerin en çok dile getirdiği konulardan olan Hz. Muhammed’in (s.) çok eşle evliliği yanında küçük yaşta evlendiği iddia edilen Hz. Aişe validemiz ile olan evliliğidir. Hz. Peygamberin tüm evliliklerinde esasen sosyal ve siyasi nedenleri göz ardı edilmektedir. Gerçeklerle ilgisi olmayan bu ithamlar ile Hz. Muhammed’e (s.) büyük iftiralar atılarak İslam’a karşı kitleleri yanlış yönlendirmeye çalışmaktadır. Oysa o, hem yaşadığı toplumda çevresi tarafından güvenilirliğiyle takdir edilen, hem de Kur’an’da üstün ahlakı ile övülen biri olması yapılan ithamları geçersiz kılmaktadır.

Yazının Devamı >>>