1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Afyonkarahisar Belediyesi'nin ırkçı uygulaması mahkemece durduruldu!
Afyonkarahisar Belediyesi'nin ırkçı uygulaması mahkemece durduruldu!

Afyonkarahisar Belediyesi'nin ırkçı uygulaması mahkemece durduruldu!

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği'nin çabaları sonucunda CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi'nin ırkçı dayatmalarına mahkeme tarafından son verildi.

16 Temmuz 2024 Salı 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’li Burcu Köksal yönetimindeki Afyonkarahisar Belediyesi geçtiğimiz aylarda mültecilere yönelik ırkçı adımlarını genişletmişti. Daha önce mültecilere ait dükkânları kendi elleriyle mühürleyen Köksal, Afyonkarahisar’ı Nazi kampına dönüştürmek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor!

Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkaran Afyonkarahisar Belediye Meclisi yaptığı bu insanlık dışı işi sosyal medya hesaplarından gururla paylaşmıştı.

ekran-goruntusu-2024-05-05-134049.png

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ise Afyonkarahisar Belediyesi’ne ayrımcılık ve nefret suçu davası açarak ırkçı uygulamanın son bulması yönünde çağrı yapmıştı.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Avukat Enes Kafadar'ın verdiği bilgilere göre muhacirlerin nikah ücretlerine yönelik Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından tesis edilen karar mahkeme tarafından ayrımcılık yasağına ve eşitlik ilkesine aykırı bulundu. Mahkeme UMHD'nin talepleri doğrultusunda yürütmenin durdurulmasına hükmetti.

Mültecilere yönelik ırkçı uygulamalar hakkında emsal teşkil etmesi gereken karar sonrasında Bolu ve Uşak belediyeleri başta olmak üzere devlet imkanlarıyla ırkçılık yapan tüm kurumlara gerekli yaptırımların uygulanması gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum