1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da hedef beş yıl içinde 1.5 milyon kişiye istihdam sağlamak
Afganistan'da hedef beş yıl içinde 1.5 milyon kişiye istihdam sağlamak

Afganistan'da hedef beş yıl içinde 1.5 milyon kişiye istihdam sağlamak

Afganistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz yıl içinde vatandaşlara 118.000'den fazla, yabancı uyruklulara ise 3.381 çalışma ruhsatı verildiğini bildirdi.

10 Eylül 2024 Salı 17:56A+A-

Afganistan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı yetkilileri Pazartesi günü bir yıllık başarılarının tanıtıldığı bir programda, önümüzdeki 5 yıl içinde çeşitli sektörlerde 1,5 milyon kişiye istihdam imkanı sağlanacağını söyledi.

Yetkililere göre bu plan Ulusal Çalışma Konferansı'nda imzalanan 15 anlaşma sonucu hayata geçirilecek.

Yetkililer, İslam Emirliği liderinin kararnamesine dayanarak, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın tüm yasa, yönetmelik ve prosedürlerinin mevcut ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak ve hem hükümet hem de özel sektörde çalışanların ve halkın refahını sağlamak için revize edildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Çalışma Bakan Yardımcısı Muhammad Zahid Ahmedzey program sırasında yaptığı konuşmada, "Afganistan'da kırk yıl savaş yaşandı ve bu alanda yapılan onca propagandaya rağmen işsizlik oranı düşük. Kendilerini çok gelişmiş olarak arasında ülkelere oranla dahi Afganistan'daki işsizlik oranı düşüktür." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Danışmanı Rahimullah Sarah ise şunları söyledi: "İş kanunu, sosyal kanun ve 40 yasama belgesinin gözden geçirilmesi ve revizyonu onaylanmak üzere üst makamlara gönderildi."

Çalışma ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı, geçtiğimiz yıl 74.000'den fazla kişiye iş piyasasında ihtiyaç duyulan teknik ve mesleki eğitim sağlandığını da sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Sözcüsü Semiullah İbrahimi ise Ulusal Çalışma Konferansı'nda verilen taahhütlerin yerine getirilmesi, çalışma ruhsatlarının dağıtılması, 27 ilden iş gücü piyasasına ilişkin kapsamlı bilgi toplanması ve Katar, İran, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere vasıflı işçi gönderilmesi için bu ülkelerle anlaşmalar imzalanması gibi bakanlığın icraatlerinden bahsetti.

Semiullah İbrahimi ayrıca bölgesel düzeyde istihdam merkezlerinin kurulması, istihdam kurumlarının faaliyetlerinin izlenmesi, eğitim ve teknik programların düzenlenmesi, çocuk işçi vakalarının ele alınması, yetim ve yoksul çocuklara yönelik destek programlarının sürdürülmesinin geçtiğimiz yılın diğer başarıları arasında olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz yıl içinde vatandaşlara 118.000'den fazla, yabancı uyruklulara ise 3.381 çalışma ruhsatı verildiğini bildirdi.

Öte yandan bakanlık, insan sağlığını riske attığı tespit edilen 70 tehlikeli iş kolunu tespit ederek fabrika sahiplerini bu işlerin çalışma koşulları ve uyulması gereken standartları hakkında bilgilendirdi.

HABERE YORUM KAT