1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliği'nde 85 bin kadın memur çalışıyor
Afganistan İslam Emirliği'nde 85 bin kadın memur çalışıyor

Afganistan İslam Emirliği'nde 85 bin kadın memur çalışıyor

Afganistan İslam Emirliği yönetimi, devletin kadrolarında 85 bin kadının istihdam edilmiş olduğunu ifade etti.

26 Eylül 2024 Perşembe 20:29A+A-

Afganistan İslam Emirliği'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Muhammed Abdulkebir, Afganistan'da kadınların çalışmasına izin verilmediğine dair iddiaları yalanladı.

Yerel bir televizyon kanalı olan Ariana News'e konuşan Mevlevi Abdulkebir, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Mevlevi Abdulkebir, devletin kadrolarında 85 bin kadın memur olduğunu belirterek, kadınların çalışmasına izin verilmediği iddialarının İslam Emirliği'ni yıpratmak için uydurulmuş bir şey olduğunu belirtti

Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir şu ifadeleri kullandı:

"Kadınların çalışması hususuna gelince... İslam Emirliği'nin devlet dairelerinde 85 bin kadın çalışıyor. Kadınlar sağlık sektöründe, havalimanlarında, eğitim alanında, pasaport ve istatistik daireleri gibi birçok yerde çalışıyorlar. Kabil'de yöneticileri kadın olan hastaneler dahi var. Yani durum, aleyhimizde yapılan propagandanın gösterdiği gibi değil."

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin ülkede kadınların çalışmasına engel olduğu iddiası Batı basını tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

Ancak ülkede kadınların hem devlet dairelerinde hem de özel sektörde çalışmaya devam ettiği biliniyor.

Devlet dairelerinde 85 bin kadının çalışmasının yanı sıra özel sektörde ve ticaret alanında da on binlerce kadının çalıştığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz dönemde ülkenin birçok bölgesinde kadınlara özel çarşılar açılmış ve böylece kadınlara çalışma imkanları oluşturulmuştu.

İslam Emirliği yönetiminin Sanayi ve Ticaret Bakanı Nureddin Azizi 2023 yılının Haziran ayında yaptığı açıklamada ülkede 50 binden fazla kadının işletme sahibi olduğunu belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT