1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliği Yahya Sinvar için taziye yayınladı
Afganistan İslam Emirliği Yahya Sinvar için taziye yayınladı

Afganistan İslam Emirliği Yahya Sinvar için taziye yayınladı

İslam Emirliği yönetimi Gazze'de işga işgal güçleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Hamas lideri Yahya Sinvar için taziye mesajı yayınladı.

19 Ekim 2024 Cumartesi 17:45A+A-

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi tarafından yayınlanan taziye mesajında Hamas lideri Yahya Sinvar için başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

"Yahya Sinvar'ın şehadet haberini derin bir üzüntüyle almış bulunuyoruz" denilen açıklama şu şekilde:

"Siyonist işgalci İsrail tarafından düzenlenen saldırıda şehit edilen Hamas İslami hareketinin lideri Yahya Sinvar'ın şehadet haberini derin bir üzüntüyle almış bulunuyoruz.

"İnna lillahi ve inna ileyhi raciun."

Allah yolunda şehadet, her Müslüman için, özellikle de savaşçı bir mücahit için büyük bir arzudur.

Kahraman mücahit kardeşimiz Yahya Sinvar'ın şehadeti dolayısıyla Hamas Hareketine ve tüm mücahitlere, özellikle de mazlum ve mücahit Filistin halkına en içten taziyelerimizi sunuyoruz.

Allahu teala Yahya Sinvar'ın şehadetini kabul etsin ve ailesine, arkadaşlarına ve sevenlerine sabır ve büyük mükâfatlar ihsan etsin.

İşgalci İsrail'e hatırlatmak isteriz ki, mücahit liderlerin şehadeti, düşmana karşı direnişi ve cihad mücadelesini daha da güçlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Tüm dünya Müslümanlarını mazlum Filistin halkıyla dayanışmaya, davalarını desteklemeye ve bu konuda üzerine düşen ilahi vazifeyi yerine getirmeye çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT