1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliği üç yılda 400 sağlık merkezi açılışı gerçekleştirdi
Afganistan İslam Emirliği üç yılda 400 sağlık merkezi açılışı gerçekleştirdi

Afganistan İslam Emirliği üç yılda 400 sağlık merkezi açılışı gerçekleştirdi

Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İslam Emirliği'nin iktidara gelmesinden bu yana ülke çapında 400 sağlık merkezinin hizmete girdiğini açıkladı.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 20:00A+A-

Bakanlığın Dış İletişim Müdürü Abdullah, özel bir üniversitede tıp öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, birçok bölgenin halen sağlık merkezlerinden mahrum olduğunu ve bu konu üzerinde çalışmaya devam edildiğini belirtti.

"Yaklaşık 400 binanın açılışını yaptık ve bunlar hizmet veriyor. Cuma günü Seyid Kerem bölgesinde çok uzak bir yeri ziyaret ettik, burada tek bir sağlık merkezi bile yoktu."

Aynı zamanda etkinliğe katılan bazı öğretim görevlileri gençleri ülkede kalmaya ve çeşitli alanlarda eğitimlerini ilerletmeye çağırdı.

Mezuniyet töreninin düzenlendiği özel üniversitenin dekanı Muhammed Afzal Hosti şunları söyledi: “Mezunlardan ricamız, büyük zorluklarla karşılaşan ve sosyal, ekonomik ve siyasi her açıdan mücadele eden mazlum ve mağdur halklarının yanında durmalarıdır.”

Öte yandan yeni mezun öğrencilerden bazıları İslam Emirliği'nin kendilerine devlet sağlık kurumlarında istihdam alanı sağlamasını umduklarını ifade etti.

Yeni mezun bir öğrenci olan Yusufzay şunları söyledi: "Eğitimimiz sona erdi ve biz de devlet kurumlarının bize iş olanakları sağlamasını istiyoruz."

Bir diğer mezun Ubeyd ise şunları söyledi: "Her yıl tıp fakülteleri de dahil olmak üzere çeşitli alanlardan yüzlerce ve binlerce öğrenci mezun oluyor, ancak bizim için iş olanakları çok sınırlı ve gençler başka ülkelere gidiyor."

Afganistan İslam Emirliği yönetimi iktidara ABD-NATO işgalinin sona erdiği 2021 yılından bu yana ülkede istihdam alanı oluşturabilecek projelerle yol ve altyapı geliştirmelerine odaklanmış durumda.

HABERE YORUM KAT