1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü: IŞİD Pakistan'ı merkez edindi
Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü: IŞİD Pakistan'ı merkez edindi

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü: IŞİD Pakistan'ı merkez edindi

Zebihullah Mücahid, IŞİD'in Afganistan'da gerçekleştirdiği saldırıları Pakistan üzerinden planladığını ifade etti.

30 Eylül 2024 Pazartesi 18:30A+A-

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin sözcüsü Zebihullah Mücahid açıklamalarda bulundu.

Mücahid, İslam Emirliği yönetimine karşı zaman zaman saldırılar düzenleyen IŞİD'in, merkezini Afganistan'dan Pakistan'a taşıdığını belirtti. Afganistan'da güvenlik güçlerinin önlemleri sonucu zayıflayan IŞİD'in "kalıntılarının Pakistan'ın Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerine taşındığını" kaydetti.

IŞİD'in Afganistan'da kalan yapılanmasının Pakistan içlerine taşınmasına "bazı istihbarat örgütlerinin yardımcı olduğunu" ifade eden Mücahid, "IŞİD'in bu bölgelerde yeni merkezler ve eğitim kampları kurduğunu" vurguladı.

Mücahid sözlerini şöyle sürdürdü:

"IŞİD esas olarak Belucistan ve Hayber Pahtunhva'daki din alimlerini, dini ve siyasi grupların üyelerini hedef almaya odaklanıyor. IŞİD, bazı yapılanmalar tarafından gizli amaçlar için kullanılıyor. Bu amaçların bölgesel istikrarın ötesine uzanan daha geniş bir gündemi var."

Mücahid, bu durumun güvenlik üzerindeki etkileri konusunda endişeler olduğunu söyleyerek "İslam Emirliği bu tehditlerle mücadele etme ve kendi topraklarında düzeni sağlama çabalarını sürdürmekte kararlıdır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT