1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki: Diplomaside bir dönüşüme tanık olacağız
Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki: Diplomaside bir dönüşüme tanık olacağız

Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki: Diplomaside bir dönüşüme tanık olacağız

Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki Türkiye ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

03 Eylül 2024 Salı 21:30A+A-

Kamerun'daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısının ardından Türkiye'yi ziyaret eden Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, İslam Emirliği'nin yakında diplomatik ilişkilerinde olumlu bir dönüşüme tanık olacağını söyledi.

İslam Emirliği'nin İstanbul Konsolosluğu diplomatlarıyla bir araya gelen Muttaki, hükümetin son dönemde diplomatik ilişkilerde kayda değer başarılar elde ettiğini belirtti.

Muttaki konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Sizin de gördüğünüz gibi son dönemde diplomatik alanda önemli kazanımlar elde ettik. Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçimizi kabul etti, Özbekistan büyükelçimizi kabul etti, Türkmenistan ve Kazakistan maslahatgüzarlarımızı kabul etti ve inşallah yakın gelecekte bir dönüşüme tanık olacağımız başka ülkeler de var.”

Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Avrupa ülkelerindeki bazı Afgan diplomatik misyonlarının faaliyetlerinin, Kabil ile ilişkilerinin olmaması nedeniyle yetkilerinin geri alındığını da sözlerine ekledi.

Muttaki, diplomatlarla yaptığı görüşmede ayrıca hükümetin ülkenin tüm bölgelerinde kontrolü elinde bulundurduğunu ve terörle mücadelenin yanı sıra haşhaş ve uyuşturucu ekiminin yasaklanmasının İslam Emirliği'nin önemli başarıları olarak kabul edildiğini belirtti. Muttaki ayrıca İslam Emirliği'nin İstanbul'daki konsolosluk çalışanlarına Afganlara ilgi göstermeleri ve hizmet sunmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Emirhan Muttaki sözlerine şöyle devam etti: “İster göç, ister sürgün, ister ticaret nedeniyle olsun Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlarımızın ortak evi bu konsolosluk ve büyükelçiliktir. Bir insan kendi evine gittiğinde, kendi evinde saygı görmediğinde incinmesi doğaldır” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum