1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abluka altına alınan Gazze'nin kuzeyinde enkaz altındaki naaşlara ulaşılamıyor
Abluka altına alınan Gazze'nin kuzeyinde enkaz altındaki naaşlara ulaşılamıyor

Abluka altına alınan Gazze'nin kuzeyinde enkaz altındaki naaşlara ulaşılamıyor

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi kuzeyindeki katliam ve tehcir planı kapsamında bölgeyi abluka altına aldığı bildirildi.

12 Ekim 2024 Cumartesi 23:41A+A-

Katil İsrail'in Gazze Şeridi kuzeyindeki katliamı şiddetlenerek artıyor.

İşgal ordusunun havadan ve karadan bombaladığı bölgede son 8 günde 285 kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Saldırılar sebebiyle birçok kişi enkaz altına kalırken, sivil savunma ekipleri, enkaz altında kalan 75 kişinin cesetlerine yoğun saldırılar sebebiyle ulaşamadıklarını ifade etti.

İşgal ordusu bölgeyi tamamen kuşatarak Gazze kuzeyindeki bazı bölgelerin Gazze kent merkeziyle bağlantısını tamamen kesmiş durumda. Yollara toprak bariyerler kurulurken Gazze'nin kuzeyindeki bazı bölgelerin tamamen abluka altına alındığı belirtiliyor.

İşgal güçleri askeri buldozerlerle ve insansız hava araçlarıyla Gazze'nin kuzeyini Gazze şehrinden fiilen ayırmış durumda.

İşgal ordusu Gazze Şehri ile kuzey bölgesi arasındaki ana yollara toprak barikatlar kurarken, Cebaliye mülteci kampındaki onlarca evi de patlayıcılarla yıktı. Bölgede gıda, su ve tıbbi malzeme sıkıntısının şiddetlendiği vurgulanıyor.

İşgal ordusunun 6 Ekim'de Gazze'nin kuzeyinde başlattığı kara harekatı Beyt Hanun, Beyt Lahiye, Cebaliye mülteci kampı ve Cebaliye kent merkezi gibi bölgeleri insansızlaştırmayı hedefliyor. Saldırıların bu bölgelerden sonra Gazze kent merkezine uzanacağı düşünülüyor.

Bölge kaynakları İsrail ordusunun Cebaliye ve Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerinde kalan on binlerce aileyi tecrit ettiğini dile getirdi. Sağlık ekiplerinin ve ambulansların İsrail tarafından hedef alınması nedeniyle bölgedeki çok sayıda cesede de ulaşılamadı.

El Cezire muhabiri Enes eş Şerif, "İsrail güçleri, devam eden askeri operasyonlarının bir parçası olarak Cebaliye kampını tamamen kuşatmış durumda. Bu kuşatma, gıda ve tıbbi malzemelerin girişinin engellenmesine yol açarak kamp sakinlerinin günlük acılarını daha da artırdı." ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail'in bölgedeki saldırılarını yoğunlaştırması bekleniyor.

İsrail'de bir süredir Gazze'nin kuzeyinin ilhak edilerek Yahudileştirilmesini öngören "General Planı" gündemdeydi.

Bu kapsamda Gazze'nin ilhak edilmesi ve bölgenin kuzeyinde yerleşim birimleri inşa edilmesi gündemdeydi.

İsrailli gazeteci Aluf Benn, gazetede yer alan yazısında Tel Aviv'in sınırdan Netzarim Koridoru'na kadar Gazze Şeridi'nin kuzeyini ele geçirmeyi tamamlamaya çalışacağını belirtti.

Netzarim Koridoru İsrail tarafından kuşatma altındaki bölgeyi ikiye bölmek ve bir tampon bölge oluşturmak için kullanılıyor.

Benn analizinde şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Gazze'nin daha sonra, bu tür adımların yol açabileceği uluslararası tepkinin derecesine göre, aşamalı olarak Yahudi yerleşimine ve İsrail'e ilhakına uygun hale getirileceğini tahmin edebiliriz."

Netanyahu hükümetinin planının gerçekleşmesi halinde Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinliler için korkunç bir tablo çizen Benn, "açlık tehdidi altında ve hayatlarını koruma kılıfı altında zorla yerlerinden edileceklerini" vurguladı.

Benn'e göre Gazze'nin bir bölümünü ilhak ederek İsrail topraklarını genişletmek "Netanyahu için bir rüya" ve "destekçilerinin hayat boyu başarı olarak göreceği" bir mesele.

 

HABERE YORUM KAT