
ABD'den Türkiye'ye Osman Kavala çağrısı
ABD Dışişleri Bakanlığı, 3,5 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yine çağrı yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala'yı çağrısını yineledi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price imzalı çağrıda, Kavala'ya yöneltilen suçlamalar, Kavala'nın devam eden tutukluluğu, davasının görülmesindeki gecikmeler ve hakkındaki davaların birleştirilmesinin hukukun üstünlüğü ile demokrasiye zarar verdiği vurgulandı.
"ADİL VE ŞEFFAF BİR SÜREÇ İSTİYORUZ"
Açıklamada "Türkiye'ye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği karara uyması, iç hukuku ve uluslararası hukukun yüklediği sorumluluk dahilinde davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm bulunması konusunda ısrar ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
"BARKEY SUÇLAMALARI DA DAYANAKSIZ"
Aynı zamanda ABD vatandaşı akademisyen Henri Barkey hakkındaki suçlamaların da 'dayanaksız' olduğu vurgulanarak Barkey, hakkındaki davanın da hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiği belirtildi.
HABERE YORUM KAT
asıl hayret edilecek, kınanılacak şey, abd çağrı yapana kadar salmamak değil mi? çoktan tahliye olması gerek miyor muydu? aihm kararı varken birini neden yargılamadan bu kadar uzun süre tutuklu halde bekletirsin ki? Adamın suçu varsa yargıla, varsa elinde koy kanıtları.
Yanıtla (0) (0)ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Osman Kavala “derhal serbest bırakılsın” diyerek bağımsız bir ülkenin iç işlerine karışıyor ve daha kötüsü talimat veriyor.
Yanıtla (0) (0)Kavala davasına farklı yaklaşabilirsiniz. Ancak ABD'nin bu küstah tavrını yumuşatmayın lütfen.