1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'de Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış
ABD'de Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış

ABD'de Müslümanlara yönelik saldırılarda büyük artış

2024 yılında ABD'de Müslümanlara yönelik saldırılarda yüzde 70'lik bir artış yaşandığı bildirildi.

30 Temmuz 2024 Salı 12:00A+A-

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) savunma grubu Salı günü yaptığı açıklamada, "Gazze'deki savaşın ardından artan İslamofobi nedeniyle 2024 yılının ilk yarısında ABD'de Müslümanlara ve Filistinlilere yönelik ayrımcılık ve saldırıların yaklaşık yüzde 70 oranında arttığını" belirtti.

CAIR, 2024 yılının ilk altı ayında Müslüman ve Filistin karşıtı olaylarla ilgili 4 bin 951 şikayet aldığını ve bunun 2023 yılının aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 70'lik bir artışı gösterdiğini açıkladı.

CAIR, şikayetlerin çoğunun göç ve iltica, istihdam ayrımcılığı, eğitim ayrımcılığı ve nefret suçları kategorilerinde olduğunu ifade etti.

Kuruluş 2023 yılında, savaşın patlak vermesinden sonraki son üç ayda yaklaşık 3 bin 600 olmak üzere, tüm yıl boyunca bu tür 8 bin 61 şikayeti belgelemişti.

ABD'de son dokuz ayda yaşanan endişe verici olaylar arasında Ekim ayında Illinois'de 6 yaşındaki Filistin asıllı Amerikalı bir çocuğun bıçaklanarak öldürülmesi, Şubat ayında Teksas'ta Filistin asıllı Amerikalı bir adamın bıçaklanması, Kasım ayında Vermont'ta Filistin asıllı üç öğrencinin vurulması ve Mayıs ayında 3 yaşındaki Filistin asıllı Amerikalı bir kız çocuğunun boğulmaya çalışılması yer alıyor.

CAIR, rakamları kamuoyuna yapılan açıklamalar ve videoların yanı sıra halktan gelen çağrılar, e-postalar ve çevrimiçi bir şikayet sisteminden gelen raporları inceleyerek derledi.

Kuruluş ayrıca, olayları medya tarafından bildirilen kişilerle de temasa geçiyor.

HABERE YORUM KAT