1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD: Gazze-Mısır sınırına uluslararası güç konuşlandırılsın
ABD: Gazze-Mısır sınırına uluslararası güç konuşlandırılsın

ABD: Gazze-Mısır sınırına uluslararası güç konuşlandırılsın

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınıra bir uluslararası güç konuşlandırılması önerisinde bulundu.

23 Ağustos 2024 Cuma 09:45A+A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'ye, İsrail'in sınır hattından ve Gazze'deki Netzarim Koridoru'ndan çekilmesi karşılığında Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Philadelphi Koridoru'na uluslararası güçlerin yerleştirilmesini önerdi.

Mısır'ın teklife olumlu yaklaşmadığı belirtildi.

Blinken kısa bir süre önce Ortadoğu'da temaslarda bulunmuştu. Temasların odağında, işgal askerlerinin Philadelphi ve Netzarim'de kalması yönündeki talepleri nedeniyle durma noktasına gelen ateşkes müzakerelerini canlandırmak vardı.

New Arab'ın haberine göre, Blinken Mısır'da Sisi'nin yanı sıra istihbarat şefi Abbas Kamil ve Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile de görüştü. Blinken'in Kahire'ye gelmeden önce siyonist yetkililerle "uluslararası güç" önerisini görüştüğü kaydedildi. Bu önerinin kapsamında Gazze-Mısır sınırının her iki tarafında konuşlanacak olan güçlerin denetiminin işgalci İsrail'e verileceği belirtildi.

Hamas sözcülerinden Cihad Taha ise konuya ilişkin verdiği demeçte "Gazze topraklarında yabancı güçlerin bulunması kabul edilemez ve Filistinli gruplar bu konuda hemfikirdir." dedi.

HABERE YORUM KAT