1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ABD 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 50 bin ton silah gönderdi
ABD 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 50 bin ton silah gönderdi

ABD 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 50 bin ton silah gönderdi

Gazze Şeridi ve diğer Filistin bölgelerinde işlediği tüm katliamlara rağmen ABD İsrail'in en büyük askeri tedarikçisi konumunda.

26 Ağustos 2024 Pazartesi 13:30A+A-

Siyonist Savunma Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana 500 nakliye uçağı ve 107 geminin ABD'den işgalci İsrail'e 50.000 tondan fazla silah ve askeri teçhizat teslim ettiğini açıkladı.

Bakanlık, 7 Ekim'den bu yana işgalci İsrail'e teslim edilen askeri teçhizatın “zırhlı araçlar, mühimmat, cephane, kişisel koruma teçhizatı ve tıbbi teçhizatı” içerdiğini ifade etti.

Bakanlık açıklamasında teslimatların “devam eden savaş sırasında işgal ordusunun operasyonel kabiliyetlerinin sürdürülmesi için hayati önem taşıdığını” belirtti.

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden amansız saldırıları nedeniyle 40.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetmiş durumda.

Söz konusu saldırılarda ölenlerin tamamına yakınını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ve Hükümet Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamalarda en az 10.000 kişinin işgal bombardımanlarında yerle bir olan binaların enkazı altında kaldığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT