1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas rejiminin siyonistlere istihbarat sağlaması sonucu bir mücahit şehit edildi
Abbas rejiminin siyonistlere istihbarat sağlaması sonucu bir mücahit şehit edildi

Abbas rejiminin siyonistlere istihbarat sağlaması sonucu bir mücahit şehit edildi

Batı Şeria'daki Tubas vilayetine bağlı Akaba kasabasında bir eve işgal rejimine ait özel kuvvetler tarafından düzenlenen baskının ardından, Kassam Tugayları mensubu bir direnişçi, İsrail işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildi.

09 Ekim 2024 Çarşamba 22:48A+A-

Şehit olan 37 yaşındaki Abdurrauf Raci el-Mısri, evinin kuşatılması sonrasında çıkan çatışmada hayatını kaybetti. İşgal güçleri, evin çevresine yoğun bir şekilde ateş açarak ve enerji bombaları kullanarak baskın düzenledi. Eve giren askerler, el-Mısri'ye ateş açarak onu öldürdü ve ardından naaşını rehin alarak kasabadan çekildiler.

Direnişçilerin özel kuvvetlerin varlığını fark etmesi ve tepki göstermesi üzerine, işgalciler tarafından bölgeye geniş çaplı takviye kuvvetler gönderildi. Direnişçiler ayrıca işgalci güçlere ait zırhlı bir araca el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenleyerek, zırhlı personel taşıyıcısını devre dışı bıraktılar ve araçta yangın çıkmasına neden oldular.

Şehit el-Mısri, Ağustos ayında El-Ağvar (Ürdün Vadisi) bölgesinin kuzeyinde gerçekleştirilen saldırıyı düzenleyen gruptan ve şehit Ahmed Velid Ebu Arre'nin yakın arkadaşıydı. El-Mısri, birkaç hafta önce şehit Ahmed Velid ile birlikteyken Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından tutuklanmış, silahlarına el konulmuş ve bu durum, işgal güçleri tarafından yerinin tespit edilmesine neden olmuştu. 

Bundan dolayı El-Mısri'nin yerinin belirlenerek yakın takibe alınmasında, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin onu gözaltına almalarının önemli bir rolü olduğu tahmin ediliyor. Daha önce de birçok mücahidin bu şekilde işgalciler tarafından yakın takibe alınmasında ve yerlerinin tespit edilmesinde Abbas yönetimine bağlı güvenlik organlarının baskınlarının, tutuklamalarının, izlerini sürmelerinin ve haklarında elde edilen istihbarat bilgilerini işgal rejiminin güvenlik organlarıyla paylaşmalarının önemli rolü olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT