1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Abbas güçleri mücahitlerin yerleştirdiği bombaların imhası için siyonistlerle anlaştı
Abbas güçleri mücahitlerin yerleştirdiği bombaların imhası için siyonistlerle anlaştı

Abbas güçleri mücahitlerin yerleştirdiği bombaların imhası için siyonistlerle anlaştı

Abbas yönetimi, işgal güçlerine karşı direnişçilerin önceden yerleştirdikleri bombaların tespit ve imhası için siyonist rejimle anlaşmaya vardı.

28 Eylül 2024 Cumartesi 18:27A+A-

İşgal rejiminde yayın yapan Kana 12, Filistin Yönetimi ile işgal güçleri arasında, baskınlar sırasında işgal güçlerine yönelik direniş güçleri tarafından hazırlanan patlayıcı düzenekleri etkisiz hale getirmek üzere Batı Şeria'nın kuzeyine 500 Filistin Yönetimi güvenlik görevlisinin konuşlandırılması konusunda anlaşma sağlandığını bildirdi.

Bu gelişme, işgal altındaki Batı Şeria'da direniş faaliyetlerinin arttığı, işgalcilerin Filistinlilere yönelik günlük baskınlar ve tutuklamalar düzenlediği bir dönemde yaşandı.

İslami Direniş Hareketi Hamas, salı günü yayınladığı bir bildiride, Filistin Yönetimi'nin "şüpheli davranışlara" son vermesini talep etti ve direnişçileri takip etmek yerine güvenlik güçlerini İsrail işgaline karşı koymaya zorlaması çağrısında bulundu.

Hamas, "Filistin liderliğini şüpheli ve kabul edilemez davranışlarına son vermeye ve güvenlik güçlerini direnişe geçmeye zorlamaya çağırıyoruz" çağrısında bulundu. Filistin güçlerinin Batı Şeria'da direniş savaşçılarını takip etmeye devam etmesi, işgale tam bir teslimiyet ve halkımıza karşı yürütülen saldırganlığa katılım anlamına gelmektedir" denildi.

İşgal güçleri Batı Şeria'daki suçlarını ve tutuklama kampanyalarını artırıyor.

Kaynak: Middle East Monitor

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum