1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 67 ırkçı gözaltına alındı, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz!
67 ırkçı gözaltına alındı, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz!

67 ırkçı gözaltına alındı, hak ettikleri cezayı almalarını bekliyoruz!

Kayseri'deki ırkçı ayaklanma sonrasında İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 67 kişi gözaltına alındı.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Kayseri’de Suriye uyruklu bir sapığın, yine Suriyeli küçük bir çocuğa cinsel tacizde bulunmasını bahane eden ırkçı bir grup, olayla ilgisi olmayan Suriyelilerin ev ve işyerlerine büyük bir zarar verdi.

Güya Suriyeli bir çocuğun cinsel istismara uğramasını kabullenmeyen ırkçı vandallar, tüm Suriyelileri hedef tahtasına oturttu.

İçinde kadın ve çocukların olduğu evler taşlandı, işyerleri ateşe verildi.

Dün geceden bu yana devlet yetikililere bu vahşete çok değinmedi.

Nihayet açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de sapkınlık yapan şahsın gözaltına alındığını, olaya tepki bahanesiyle halkın ev ve işyerlerine zarar veren 67 zanlının gözaltına alındığını belirtti.

Yerlikaya, “Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Şimdilik 67 ırkçı vandal gözaltına alındı, devamı gelecek gibi görünüyor. ırkçıların hak ettiği cezayı almaları için gözaltı ile sınırlı kalmamalı, konunun takipçisi olunarak caydırıcı cezalar verilmeli.

Daha önce Ankara’da Suriyelilerin ev ve işyerlerine zarar verenlerin hepsinin sabıkalı oldukları ortaya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum