1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. 5 siyonistin daha cesedi Gazze'de bulundu
5 siyonistin daha cesedi Gazze'de bulundu

5 siyonistin daha cesedi Gazze'de bulundu

Daha önce işgal ordusu tarafından öldükleri açıklanan beş kişinin cesetleri Gazze'nin güneyinden çıkarıldı.

26 Temmuz 2024 Cuma 10:27A+A-

İşgal ordusu Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği operasyonda beş siyonist esirin cesedine daha ulaştığını açıkladı.

Ordu Perşembe günü yaptığı açıklamada anaokulu öğretmeni Maya Goren'in yanı sıra Tomer Ahimas, Kiril Brodski, Ravid Aryeh Katz ve Oren Goldin adlı askerlerin (son ikisi yedek asker) cesetlerinin işgal rejimine getirildiğini bildirdi.

Ordu, cesetleri bulunan isimlerin 7 Ekim'de çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Beş ceset Çarşamba günü işgal güçlerinin bu hafta yeni baskınlar düzenlediği Han Yunus bölgesinden çıkarıldı.

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, işgalci İsrail'in son saldırısının ardından Han Yunus'ta son 48 saat içinde en az 129 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yüzlercesinin de yaralandığını açıkladı.

Yaklaşık 150.000 kişi de işgal saldırılarından kaçmak zorunda kaldı.

'Derin' hayal kırıklığı

Netanyahu Çarşamba günü ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, işgal rejiminin kalan esirlerin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi.

Ancak Gazze'deki sekiz ABD'li tutsağın aileleri yaptıkları ortak açıklamada Netanyahu'nun tutsakların evlerine döneceklerine dair garanti vermemesinden dolayı "derin" bir hayal kırıklığına uğradıklarını belirttiler.

Aileler, Netanyahu'nun "İsrail'in üst düzey savunma ve istihbarat yetkililerinin çağrısına rağmen şu anda masada olan rehine anlaşmasına bağlı kalmadığını" söyledi.

Netanyahu'ya "çok geç olmadan" anlaşmayı yapması çağrısında bulundular.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden ve hiçbir hedef gözetmeyen saldırılarında en az 39.145 kişi hayatını kaybetti, 90.257 kişi de yaralandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum